Un scenariu sumbru ii asteapta pe romani si nu numai, conform unui tabloid din Germania. Germania pare sa dea o lectie tarilor care au refuzat cotele obligatorii de imigranti iar politica extrema a cancelarului Merkel este una deosebit de categorica, astfel ca rezidentii din anumite tari vor obtine mult mai greu acces la politicile monetare si sociale germane.

Ministerul de Interne german trebuia sa adopte pana la sfarsitul lunii septembrie un proiect de lege inedit, prin intermediul caruia orice rezident strain ar putea fi expulzat din Germania. Refuzul Germaniei de a accepta Romania in spatiul Senghen tradeaza adevaratele intentii ale guvernarii Angelei Merkel.

In momentul de fata, statul german vrea sa urgenteze si sa simplifice procedurile de expulzare in cazul celor care traiesc din ajutoarele sociale, ale imigrantilor ilegali sau ale tuturor celor care sunt solicitanti europeni de azil, in contextul in care criza refugiatilor nu a generat solutii realiste .

Tabloidul german Ruhr Nachrichten, acreditase ideea ca printre principalele minoritatii indezirabile vizate de noile prevederi interne s-ar afla si albanezii dar si cei din Kosovo, deoarece afluxul actual de refugiati suprasolicita social si econmic toate landurile de pe teritorul Germaniei. Totodata jurnalistii germani sustin ca in clipa in care proiectul de lege va fi parafat si adoptat oficial, procedurile de expulzare vor fi mult simplificate,putand fi aplicate fara niciun fel de avertisment prealabil, noteaza blastingnews.ro. Cu alte cuvinte, in urmatoarele luni se va decide soarta indezirabililor de pe teritoriul landurilor germane in contextul in care noile prevederi interne isi doresc sa verifice statutul fiecarei persoane aflate in Germania, pentru ca in acest mod sa evite posibilitatea ilegalistilor de a „fenta” legea.

Surse germane sustin ca proiectul de lege existent va fi amplu modificat si va conduce la reducerea perioadei de solicitare a cererilor de expulzare de catre landurile germane de la 6 luni la maximum 3 luni. Deasemenea, ajutoarele in bani vor fi inlocuite de alte modalitati sociale de ajutor pentru toti solicitantii de azil existenti inGermania.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.