Acasă Timp liber Spiritualitate Decizia care afecteaza toti crestinii! Botezul a fost scos in afara legii!

Decizia care afecteaza toti crestinii! Botezul a fost scos in afara legii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O informatie publicata de tabloidul Cancan anunta ca botezul, a fost trecut in afara legii de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Dezvaluirea a fost facuta pe un site bulgaresc, care citeaza decizia CEDO aplicabila din martie 2016. Judecatorii europeni au apreciat ca botezul crestinesc pentru un copil care nu isi poate exprima vointa, in contextul multiculturalitatii, ii incalca acestuia dreptul fundamental de a alege.

„Botezul copiilor incalca articolul 16 din Conventia Europeana, coroborat cu articolul 22: copiii, de fapt, nu au fost inca in masura sa inteleaga si sa isi exercite vointa lor libera, si, de fapt ei nu se afla intr-o pozitie de a accepta o credinta, deoarece nu sint constienti de ea. Botezul este un act care ar trebui sa fie ales in mod constient si nu poate fi impus de sus de o organizatie religioasa (in acest caz crestinismul), mai ales intr-un moment ca acesta, cand Europa se afla intr-un amestec veritabil de rase, culturi si religii. Practica acestui sacrament este contrar interesului superior al copilului, in conformitate cu prevederile art. 3 din Conventia cu privire la drepturile copilului, ratificata la 25 mai 1992. Aceasta lege garanteaza libertatea personala.”

Pe de alta parte, stiripesurse demonteaza aceasta informatie. Potrivit acestora, sursa este The Bulgarian Times, care la randul sau citeaza un articol aparut pe gasove.com, intre timp disparut, in care era citat site-ul italian ilgiomale.it. Potrivit altor site-uri italiene, stirea este una falsa.

Informatia despre interzicerea botezului copiilor nu apare in alte surse credibile. Mai mult, publicatia Huffington Post a demontat in 2014 o informatie asematoare care a circulat in presa din Italia. CEDO a dezmintit la acea data ca ar fi interzis botezul copiilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos