Acasă Cultura Calendar Ortodox Decizia BISERICII ORTODOXE ROMANE! Ce pot face PREOTII pe internet de acum...

Decizia BISERICII ORTODOXE ROMANE! Ce pot face PREOTII pe internet de acum incolo!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Decizia de ultima ora a BOR arata ca preotii sunt incurajati sa folosesca internetul in activitatea bisericeasca, dar sunt atentionati sa fie atenti la ce posteaza inclusiv pe site-urile personale.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), reunit, joi si vineri, in sedinta de lucru, a luat in discutie, printre altele, modul in care se desfasoara activitatile de comunicare in spatiul virtual.

„Utilizarea de catre clerul ortodox a mijloacelor de comunicare virtuala in intreaga activitate bisericeasca trebuie facuta cu scopul de a promova misiunea, viata spirituala si unitatea Bisericii, nu in detrimentul acestora. Foarte multe biserici au site propriu, unde isi promoveaza activitatea, ceea ce este foarte bine. Mai mult de atat, preotii sunt incurajati sa folosesca mijlocele moderne de comunicare in activitatea bisericeasca in special in promovarea activitatilor educative, social- filantropice si misionare pe care le desfasoara”, potrivit hotararii Sinodului, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica.

El a atras insa atentia ca, „chiar si atunci cand este vorba de site-uri personale, preotii trebuie sa fie atenti la ceea ce posteaza”.

Centrele eparhiale vor face periodic evaluarea monahilor si preotilor care desfasoara activitati de comunicare in spatiul virtual, a mai hotarat BOR.

Sursa: mediafax.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos