Cativa lideri si autori crestini au dat cateva explicatii in legatura cu obstacolele care ii impiedica pe oameni sa citeasca Biblia.

Ann Spangler, autoare a Women of the Bible si The One Year Devotions for Women: Becoming a Women of Peace, in interviul ei, a subliniat faptul ca orice persoana poate intampina anumite obstacole pentru a citi Biblia, dar femeile au anumite obstacole specifice lor. Potrivit ei, ele petrec multe ore la locul de munca, au de indeplinit anumite sarcini si acasa, si in plus trebuie sa aiba grija de copii, lucruri care le consuma aproape tot timpul. Cu toate acestea, ea le indeamna pe femei sa puna deoparte 5, 10, 15 minute pentru a citi Biblia si pentru a-L asculta pe Dumnezeu vorbind prin Cuvantul Lui, noteaza biblegateway.com.

Jefferson Bethke, autorul materialului video Why I Hate Religion, a spus ca unul din lucrurile care ii impiedica pe oameni sa citeasca Biblia este orgoliul. Lumea isi organizeaza viata dupa cum doreste si nu are nevoie de Biblie, ca sa ii ofere calauzire. Alt lucru este ignoranta; lumea nu intelege si nici nu vrea sa inteleaga despre ce vorbeste Biblia si ceea ce inseamna ea.

Annie Downs, autoarea cartii Speak Love: Making Your Words Matter, crede ca printre obstacolele care apar cand este vorba de citirea Bibliei de catre adolescenti, spre exemplu, este faptul ca aceasta este perceputa ca fiind o carte pentru adulti, si prin urmare, ei nu cred ca ar putea avea un mesaj sau vreo insemnatate pentru ei.Leo Strobel arata ca apatia este cauza faptului ca oamenii nu citesc Biblia in mod regulat. Ei nu cred ca Biblia ar putea sa le spuna ceva important, relevant pentru vietilor lor si nu se deranjeaza sa-si arunce nici macar o privire asupra ei.

Printre alte motive enumerate si de alti ganditori crestini au fost urmatoarele: un program zilnic foarte incarcat, teama ca Biblia este grea, plictisitoare sau confuza, ideea ca Biblia nu este relevanta pentru viata moderna si delasarea. Indemnul lor este acela de a ne gandi 5 minute care sunt obstacolele care ne impiedica pe noi sa citim Biblia si sa incercam sa le eliminam, pentru ca in felul acesta sa avem o legatura vie cu Dumnezeu.

Sursa: semneletimpului.ro

Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.