Acasă Stirile zilei De ce vor rusii Crimeea? Cea mai VECHE PIRAMIDA din lume a...

De ce vor rusii Crimeea? Cea mai VECHE PIRAMIDA din lume a fost descoperita in peninsula

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Crimeea ar fi locul unde se afla cea mai veche piramida din lume. Cel putin asa sustine un cercetator din Ucraina care a descoperit urmele unei piramide gigant in peninsula (inca) uncraineana.

Potrivit televiziunii ICTV, din Ucraina, Vitali Gokh a dat accidental peste aceasta constructie, in timpul unor teste pentru identificarea surselor de apa.

Piramida descoperita in Crimeea are o inaltime de 45 de metri si latura bazei de 72 de metri. Desi are un aspect trunchiat similar piramidelor Maya, conceptia este mai degraba una asemanatoare cu piramidele egiptene, a explicat savantul.

Aceasta este goala in interior, iar sub fundatie este ingropata o mumie.

„Este un corp sub forma de mumie, ce are lungimea de 1,3-1,4 metri, cu o coroana pe cap. Ramane un lucru necunoscut – cine a construit piramida? Aceasta constructie unica este cea mai veche de pe planeta”, a spus Vitali Gokh.

Cercetatorul ucrainean a adaugat ca descoperirea sa este cu atat mai stranie, deoarece vechimea piramidei din Crimeea ar putea data chiar din perioada dinozaurilor, iar acestia au disparut in urma cu cel putin 65 de milioane de ani!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos