Acasă Sanatate De ce statinele sunt un pericol cand le iei pentru scaderea colesterolului!?

De ce statinele sunt un pericol cand le iei pentru scaderea colesterolului!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

6. Usturoiul

Efectul scaderii colesterolului pe care-l are usturoiul este in continuare neclar. Ar putea ajuta la prevenirea bolilor de inima, insa o meta- analiza a studiilor medicale din 2009 a concluzionat ca nu reduce in mod specific colesterolul.

Usturoiul se crede ca are alte beneficii pentru sanatate, desi, inclusiv scaderea tensiunii arteriale.

7. Drojdie rosie de orez

Drojdia rosie de orez este orezul alb care a fost fermentat cu drojdie. Este mancat si folosit ca medicament in china.

Unele suplimente s-au dovedit a avea capacitatea de a reduce colesterolul, deoarece contin monacolin K. Acesta are aceeasi compozitie chimica ca lovastatina, un medicament care scade colesterolul.

8. Ghimbir

Un studiu din anul 2014 a aratat ca ghimbirul poate scadea nivelul total al colesterolului si al trigliceridelor, in timp ce un studiu efectuat in anul 2008 a aratat ca poate reduce nivelul colesterolului LDL si poate creste colesterolul HDL.

Poate fi luat ca supliment, sub forma de pudra sau pur si simplu adaugat brut la alimente.

9. Semintele de in

Inul este o floare albastra cultivata in regiunile cu un climat temperat. Ambele, atat semintele cat si uleiul obtinut sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega3, care ofera un numar urias de beneficii pentru sanatate, inclusiv cresterea nivelului colesterolului HDL.

Pentru a obtine un stimulent mai mare din semintele de in, folositi uleiul sau mancati seminte de in macinate, nu intregi. Organismul nostru nu poate descompune carapacea semintelor.

Sursa