Acasă World De ce parul lung este important pentru tine? In multe culturi e...

De ce parul lung este important pentru tine? In multe culturi e considerat o parte din integritatea spirituala a omului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Moda parului nostru ar putea fi doar un trend, dar daca vom cerceta, vom afla ca singuri ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umana. Luati in considerare posibilitatea ca parul de pe capul vostru sa poate face mai mult pentru voi decat doar sa va ajute sa aratati bine.

Omul e singura creatura la care parul creste mai lung pe cap, spre varsta adulta. Lasat netaiat, parul creste pana la o anumita lungime si apoi se opreste de la sine la lungimea corecta pentru fiecare. Parul este un dar uimitor de la natura, poate sa ajute la ridicarea energiei Kundalini (forta de viata creatoare), care creste vitalitatea, intuitia si linistea.

Taierea Parului

Cu mult timp in urma, oameni multor culturi nu-si taiau parul, considerandu-l o parte din fiinta lor intreaga. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, cand oamenii erau cuceriti sau luati ca sclavi, parul lor era taiat ca semn recunoscut al sclaviei. Taierea parului a fost aplicata ca pedeapsa sau ca modalitate de a scadea puterii celor inrobiti.

Oasele fruntii sunt poroase si au functia de a transmite lumina spre glanda pineala, care influeteaza activitatea creierului, tiroida si hormonii sexuali. Taierea bretonului, care acopera fruntea, impiedica acest proces. Cand Genghis Khan a cucerit China, el ii considera pe Chinezi ca fiind foarte intelepti, oameni inteligenti care n-ar fi permis sa se lase subjugati. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din tara sa-si taie parul si bretonul, pentru ca stia ca acest lucru va servi pentru a le mentine timide si mai usor de controlat.

Pe masura ce triburi sau societati intregi au fost cucerite, taierea parului a devenit atat de raspandita incat peste cateva generatii importanta parului s-a pierdut, iar coafurile si moda s-au dezvoltat.

Yogi Bhajan

Aboneaza-te pe YOUTUBE
1
2
3
4
5
Articolul precedentCe se intampla cand o mama isi blesteama copiii? Cum poate fi rupt blestemul!
Articolul următorTehnica psihiatrilor pentru inlocuirea gandurilor negative