Cap Limpede

World

De ce este 16 ianuarie cea mai trista zi din an!

A treia zi de luni din an este considerata cea mai deprimanta zi. Este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic care a creat o formula matematica pentru a identifica cele mai grele momente ale anului. in 2017, BLUE MONDAY este pe 16 ianuarie.

„Blue Monday”/”Lunea trista” a aparut in anul 2005, cand psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai ingrozitoare zile ale anului.

Arnall a luat in considerare mai multi factori, printre care conditiile meteorologice din aceasta perioada, faptul ca este momentul in care mai toata lumea plateste facturile la utilitati, datoriile de dupa sarbatorile de iarna, nivelul motivational scazut precum si faptul ca multi oameni urasc zilele de luni.

Pe baza acestor factori, psihologul a ajuns la concluzia ca a treia zi de luni a fiecarui an este cea mai deprimanta zi, deoarece, in aceasta perioada, oamenii manifesta o stare de tristete, inactivitate si consuma carbohidrati in exces.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-90502").on("click", function(){ $(".com-click-id-90502").show(); $(".disqus-thread-90502").show(); $(".com-but-90502").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});