Acasă World De ce au renuntat japonezii la vaccinul ROR in urma cu un...

De ce au renuntat japonezii la vaccinul ROR in urma cu un sfert de secol!?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Japonia a incetat sa mai utilizeze vaccinul anti rujoela-oreion-rubeola (ROR) cu 24 de ani in urma, fiind practic singura natiune dezvoltata care a intors spatele acestui vaccin, scrie Daily Mail.

sefii de sanatate din guvernul japonez au afirmat ca un experiment facut cu acesta timp de patru ani a avut costuri financiare si umane grave. Dintre cele 3.969 de cereri de despagubire medicala legate de vaccinuri din ultimii 30 de ani, un sfert au fost facute de cei afectati grav de vaccinul combinat impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, spun oficialii japonezi.

Vaccinurile triple au fost interzise in Japonia in 1993, dupa ce 1,8 milioane de copii au primit doua tipuri de ROR ce au determinat un numar record de meningite non-virale si alte reactii adverse. Cifrele oficiale arata ca au survenit 3 decese, in timp ce 8 copii au ramas cu handicapuri permanente pe viata, de la deteriorarea auzului si orbire pana la pierderea controlului asupra membrelor.

Oficialii japonezi au fost, de asemenea, ingrijorati de vaccinul ROR si pentru ca acesta provoca cazuri suplimentare de oreion, citand numeroase studii din publicatia „The Lancet”.

Guvernul japonez a reconsiderat utilizarea ROR in 1999, dar a decis ca este mai sigur sa mentina interdictia si sa continue sa utilizeze vaccinuri individuale pentru rujeola, oreion si rubeola in loc sa foloseasca vaccinul ROR care le include pe toate trei.

Departamentul britanic de Sanatate a declarat ca Japonia a folosit un tip de vaccin ROR care a inclus o tulpina de vaccin impotriva oreionului ce a cauzat probleme particulare, utilizarea acestei tulpini fiind intrerupta in Marea Britanie din cauza preocuparilor legate de siguranta sa.

Guvernul japonez a realizat ca exista o problema cu vaccinul ROR la scurt timp dupa introducerea acestuia, in aprilie 1989, cand vaccinarea era obligatorie in Japonia. Parintii care au refuzat vaccinarea au trebuit sa plateasca o amenda conform legii vaccinarii obligatorii din Japonia.

O analiza efectuata pe o perioada de trei luni de la vaccinare a aratat ca la 1 din fiecare 900 de copii aparusera probleme de sanatate. Aceasta incidenta a fost de peste 2.000 de ori mai mare decat rata asteptata, de 1 la 100.000 pana la 200.000 de copii.

Ministerul a trecut la utilizarea unui alt vaccin ROR in octombrie 1991, dar incidenta efectelor adverse a fost tot ridicata, fiind de 1 la 1.755 de copii. Nu s-a tinut o evidenta separata a cazurilor de aparitie a autismului.

Au fost efectuate teste pe lichidul spinal a 125 copii afectati pentru a vedea daca vaccinul a intrat in sistemul nervos al copiilor. S-a gasit un caz confirmat si alte doua cazuri suspecte.

in 1993, dupa o serie de proteste publice alimentate de ingrijorarile legate de vaccinul antigripal, guvernul a renuntat la cerinta ca vaccinarea copiilor impotriva rujeolei, oreionului si a rubeolei sa fie obligatorie.

Dr. Hiroki Nakatani, director al Diviziei de boli infectioase de la Ministerul Sanatatii si Protectiei Sociale din Japonia, a declarat ca „administrarea de vaccinuri individuale costa de doua ori mai mult decat administrarea ROR, dar credem ca merita acest efort”.

Un membru al Ministerului Sanatatii a declarat, de asemenea, ca interdictia vaccinului ROR nu a provocat o crestere a deceselor cauzate de rujeola.

si vaccinul impotriva hepatitei B a fost eliminat si nu mai face parte parte din programul national de imunizare din Japonia, scrie yogaesoteric.