Acasă Stirile zilei Bani Danone se pregăteşte de condiţii dificile în zona euro în 2012

Danone se pregăteşte de condiţii dificile în zona euro în 2012

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Grupul francez Danone a redus obiectivele privind vânzările şi marja de profit pentru acest an, din cauza condiţiilor dificile din zona euro şi din sudul Europei, după ce a reuşit să se încadreze în estimări în 2011, cu vânzări de 19,3 miliarde euro şi profit net de 1,75 miliarde euro.

Vânzările companiei au crescut anul trecut cu 7,8%, iar profitul net a urcat cu 6,7%, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Cel mai mare producător de iaurturi la nivel mondial anticipează o creştere de 5-7% a vânzărilor în acest an şi marjă de profit în stagnare, după o creştere de 0,2 puncte procentuale în 2011.

Dintre giganţii industriei alimentare, Danone este unul dintre cei mai expuşi la criza datoriilor de stat din zona euro, derulând aproximativ 40% din afaceri în regiune.

Grupul mizează în acest an pe pieţele emergente pentru creştere, după ce afacerile din aceste ţări au generat anul trecut peste jumătate din vânzările Danone, transmite Reuters.

Danone România a avut în anul 2010 o cifră de afaceri de 476 milioane lei, în creştere cu circa 10% faţă de valoarea de 435 milioane lei din 2009, a anunţat anterior filiala locală a grupului francez.

Danone are o cotă de piaţă de 58% în România pe segmentul produselor lactate proaspete, 69% pe segmentul de iaurturi şi 72% pe cel al iaurturilor cu fructe, conform datelor companiei.

Circa 90% din produsele Danone comercializate pe piaţa românească sunt fabricate în unitatea de producţie din Bucureşti. sursa: mediafax