Acasă Politic Daniel Chitoiu ca si mazilit. Cine are cele mai mari sanse sa...

Daniel Chitoiu ca si mazilit. Cine are cele mai mari sanse sa preia finantele

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Liberalii au cerut, joi, din nou, schimbarea lui Daniel Chitoiu din functia de ministru al finantelor. Membrii PNL sunt nemultumiti de acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanta elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilitatile acordate populatiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare.

Initiativa saboteaza semnificativ sansele reducerii CAS, o propunere pe care mizeaza PNL in perspectiva alegerilor la Presedintie.

Plecarea lui Chitoiu de la Finante este o certitudine in lumina recentelor declaratii atat ale ministrului insusi, cat si ale lui Bogdan Olteanu, viceguvernatorul BNR, care a confirmat pentru agentia Mediafax ca a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finantelor. Totodata, acesta a precizat ca va ramane la banca centrala si ca, din cate stie, postul ar putea fi preluat de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

La randul sau, Daniel Chitoiu a declarat joi ca exista posibilitatea sa-si dea demisia din functia de ministru al Finantelor.

„Maine voi da un raspuns. Remanierea mea este exclusa”, a declarat acesta la finalul unei sedinte a conducerii USL, unde liderul liberal Crin Antonescu a cerut inlocuirea lui din Guvern.

Crin Antonescu si alti lideri liberali il considera de mult timp pe Chitoiu drept un apropiat al premierului Victor Ponta, acuzindu-l de tradare a intereselor partidului. Antonescu i-a cerut lui Chitoiu sa-si dea demisia din Guvern, in caz contrar urmind sa fie exclus din partid.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos