Acasă Stirile zilei Social Biserica Ortodoxa produce RACHIU doar pentru CONSUM PROPRIU!

Biserica Ortodoxa produce RACHIU doar pentru CONSUM PROPRIU!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Patriarhul Daniel a anuntat punerea in functiune, la Manastirea „Sfanta Maria”, Urlati, a unui nou cazan pentru fabricarea rachiului, necesar consumului intern.

Raportul privind activitatea pe anul trecut a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, prezentat saptamana aceasta de Preafericitul Daniel, arata progrese importante in activitatea de productie a Bisericii Ortodoxe. Astfel, sectia de vinificatie moderna de la Cooperativa Agricola „Via Domnului”, de la Manastirea „Sfanta Maria”, Urlati, si-a intensificat fluxul tehnologic de procesare a strugurilor si de obtinere a vinului pe soiuri si sortimente. Astfel, este asigurata producerea unui vin liturgic de calitate pentru parohii si manastiri.

„De asemenea, a fost reparata vechea povarna si a fost pus in functiune un nou cazan pentru fabricarea rachiului, necesar consumului intern”, a afirmat patriarhul.

Referitor la vinul liturgic, la propunerea Comisiei canonice, juridice si de disciplina, Sfantul Sinod al BOR a decis, la ultima sedinta, ca fiecare eparhie sa distribuie vinul produs din podgoriile proprii prin magazinele de obiecte bisericesti.

Candela care arde 100 de ore

In raportul de activitate a Arhiepiscopiei Bucurestilor este mentionata si activitatea fabricii de lumanari „Faclia Sfintilor Romani” ca principala sursa de venituri. Aici a fost montat un cort industrial, ca depozit de materie prima, si a intrat in productie candela de tip III.

„Este o candela cu 100 de ore de ardere si se vinde cu noua lei prin magazinele bisericesti”, ne-a precizat arhidiaconul Maxim Tifui, directorul fabricii de lumanari.

Totodata, cea de-a doua sursa de venituri a Arhiepiscopiei Bucurestilor, Serviciul Colportaj, care cuprinde magazinele cu obiecte bisericesti, a inregistrat o crestere a volumului de vanzari si o extindere a activitatii si a numarului unitatilor de desfacere.

„Via Domnului” a ajuns la OSIM

In luna octombrie a anului trecut, Cooperativa Agricola „Via Domnului” a depus la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) o cerere prin care solicita inregistrarea marcii „Via Domnului” pentru „bauturi alcoolice (cu exceptia berii)”. Culorile revendicate pentru aceasta marca au fost rosu si gri. Potrivit legii, OSIM examineaza o cerere de inregistrare in sase luni de la publicarea acesteia.

Profit de 60.987 de lei in trei ani

Cooperativa Agricola „Via Domnului”, din Urlati, a fost infiintata in toamna lui 2009 si se ocupa de cultivarea strugurilor. Printre asociatii acesteia se numara Arhiepiscopia  Bucurestilor, dar si cateva manastiri din judetul Prahova. Dupa cum se arata in bilanturile depuse la Ministerul Finantelor Publice, in anii 2010-2012, „Via Domnului” a inregistrat un profit de 60.987 de lei, 2011 dovedindu-se a fi cel mai profitabil an.

„Arhiepiscopia Bucurestilor este cea mai darnica eparhie in sustinerea financiara a lucrarilor de construire a Catedralei Mantuirii Neamului.” – Patriarhul Daniel

28.222 de lei reprezinta cifra de afaceri inregistrata, in 2012, de Cooperativa Agricola „Via Domnului”.

Sursa: ziarulring.ro