Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2: Facem tot ce putem pentru a ajuta mediul privat

90

Sedinta de Consiliu Local al Sectorului 2 a adus vesti bune pentru antreprenorii locali. La initiativa viceprimarului PNL, Dan Cristian Popescu, in sedinta au fost votate trei initiative ce vin sa usureze viata mediului privat. Primele doua tin de scutiri de taxe foarte importante, in timp ce a treia este o cerere catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru a permite Primariei Sectorului 2 sa ia hotarari in favoarea privatilor din sector.

!-- Composite Start -->
Loading...
<

Viceprimarul Dan Cristian Popescu, a explicat pe scurt ce presupun aceste hotarari: “Masurile sunt parte dintr-un plan mai amplu de a sustine mediul privat in aceste momente. Avem nevoie ca ei sa treaca cu bine prin aceasta criza si de asta facem tot ce putem sa ajutam mediul privat. si ca liberal convins, dar mai ales ca fost antreprenor, consider ca este rolul statului sa ajute atat persoanele fizice, cat si pe cele juridice in aceste momente.

Am trecut azi prin consiliu o hotarare ce scuteste micii producatori afectati de intreruperea activitatii de la plata chiriilor colectate de administratia pietelor si am scutit toate persoanele juridice, a caror activitate a fost afectata de pandemia Covid-19, de la plata taxei de habitat(…) As fi vrut sa facem mai mult. Avem o problema mare cu cei care au ocupat domeniul public, contra cost, care desi nu mai desfasoara activitate, platesc in continuare si risca sa dea faliment. Vorbim de business-uri mici. E foarte important sa ii ajutam. Din nefericire nu putem noi reglementa taxa pe domeniul public, asa ca am cerut Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa ne permita suspendarea ei. Sunt convins ca CGMB va vota pentru. Acum nu mai facem politica, ci luptam impreuna impotriva unui dusman imprevizibil si periculos.”