Premierul Dacian Ciolos si Corin Cretu tin primele pagini ale site-urilor de stiri politice intrenationale dupa ce Corina Cretu a fost atacata in site-ul Politico legat de activitatea sa. Atacul este considerat a fi sustinut de actualul premier, fost comisar european, Dacian Ciolos. La doar cateva zile dupa discutiile legate de modul in care isi desfasoara activitatea Corina Cretu publicatia New Europe varsa rauri de cerneala in care elogiaza activitatea romancei numind-o „o stea romaneasca”.

 

Dupa ce descriu viata Corinei Cretu, inclusiv cele doua accidente importante suferite de aceasta, jurnalistii prezinta ascensiunea actulului comisar european, trecerea de la jurnalism la comunicare politica si, ulterior, la functii publice, mentionand si sprijinul lui Ion Iliescu. Potrivit New Europe, Corina Cretu nu a dezamagit in cariera politica. Prezentata ca un „politician abil”, Cretu este laudata pentru implicarea sa la nivelul UE inca inainte de aderarea Romaniei, pentru reusita de a fi aleasa de trei ori membru al Parlamentului European si pentru ascensiunea in functia de vicepresedinte al PE.

„Accederea in functia de comisar european poate parea neasteptata pentru cei nefamiliarizati cu activitatea sa, dar nu este nemeritata. Batalia pentru nominalizare a fost feroce. Dacian Ciolos, cel care fusese anterior comisar din partea Romaniei, a luptat din greu sa-si pastreze pozitia. Presedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, a considerat-o pe Cretu o candidata mai buna si a desemnat-o pentru portofoliul politicilor regionale. Cretu a fost confirmata fara probleme de Parlamentul European, trecand de audieri cu brio”, mai scrie neurope.eu.

De cand a devenit comisar, Corina Cretu a fost ocupata cu efortul de a ajuta dezvoltarea si modernizarea economiei Europene, dar si cu gestionarea unor probleme cum ar fi criza greceasca, mai scrie sursa citata, care mentioneaza laudativ si alte activitati ale Corinei Cretu din pozitia de comisar. New Europe o citeaza pe europarlamentara Maria Spyraki (Grecia), care vorbeste de asemenea pozitiv despre colaborarea cu romanca:

„Este intotdeauna prezenta la intalnirile Comitetului de Dezvoltare Regionala in PE, gata sa explice si sa coopereze cu europarlamentarii. In special pe probleme legate de Grecia, lucreaza din greu sa incheie precedentul exercitiu financiar (2007-2013) fara sa fie nevoie de alte contributii la nivel national, fiind un urias ajutor pentru tara mea”, a declarat Spyraki.

Articolul din New Europe critica informatiile publicate de Politico, despre care spune ca au fost menite sa o discrediteze pe Corina Cretu. Potrivit New Europe, informatiile ar fi venit de la un fost angajat care dorea sa se razbune, iar Comisia Europeana a comunicat clar ca nu exista niciun incident care trebuie investigat. Marele papusar care a orchestrat atacul din Politico este considerat Dacian Ciolos.

„Ciolos a pierdut batalia pentru functia de comisar european, dar recenta sa ascensiune la varful politicii romanesti o pune pe Corina Cretu in situatia de a infrunta un barbat cu resentimente. Antipatia personala a lui Ciolos pentru Cretu nu este un secret, dar probabil ca interesele tarii sale ar trebui sa primeze. In revansa sa impotriva Corinei Cretu, Ciolos este fata in fata cu o Comisie Europeana care continua sa-i ofere romancei suport total si care a respins anul trecut candidatura actualului prim-ministru al Romaniei”, concluzioneaza New Europe in articolul distribuit si de Corina Cretu pe pagina sa de Facebook.

sursa> stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.