Acasă World Cele 10 tari unde poti sa fugi din calea razboiului!

Cele 10 tari unde poti sa fugi din calea razboiului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Traim vremuri tulburi iar la cateva sute de kilometri de granitele Romaniei se deruleaza operatiuni armate de amploare. Nu mai e un secret pentru nimeni ca Europa sta pe un butoi de pulbere tocmai de aceea nu ar fi rau sa aveti si un plan de rezerva pana se mai linistesc spiritele. Potrivit unui top realizat de express.co.uk si citat de mediafax.ro prin pozitionarea lor geostrategica sau prin neutralitatea lor istorica, in momentul de fata acestea ar fi tarile cele mai ferite tari din calea conflictelor armate.

10. Elvetia

Desi este pozitionata in centrul Europei si are granite comune cu Germania, Italia si Franta, trei dintre tarile cu un grad foarte ridicat de pericol, Elvetia beneficiaza de doua atuuri importante. In primul rand, din punct de vedere geografic este protejata de Muntii Alpi, iar locuitorii de aici au unde sa se ascunda in cazul unui atac, iar in al doilea rand neutralitatea sa istorica.

Elvetia este singurul stat european care si-a pastrat neutralitatea in perioada celor doua razboaie mondiale si se presupune ca va pastra aceasta pozitie in continuare, fiind la adapostul prosperitatii economice.

9. Tuvalu

Una dintre cele mai mici tari din lume, atat ca suprafata cat si ca numar de locuitori, Tuvalu beneficiaza si de pozitia sa izolata in apele Oceanului Pacific. Situate la jumatatea distantei dintre Hawaii si Australia, cele patru insule care formeaza statul Tuvalu sunt considerate foarte sigure in cazul unei deflagratii mondiale. De asemenea arhipeleagul nu beneficiaza nici de resurse naturale importante ceea ce il face neinteresant pentru puterile mondiale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos