Acasă Timp liber Auto Dacia, in top 5 cele mai vandute masini in Franta

Dacia, in top 5 cele mai vandute masini in Franta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dacia a devenit marca numarul 5 pe piata autoturismelor si vehiculelor comerciale usoare (LCV). Sandero este al treilea model din Franta, iar noul Duster, lansat in octombrie 2013, este un succes major.

Constructorul auto din Romania a inregistrat cea mai mare crestere anul trecut pe piata franceza si s-a plasat pentru prima data pe locul 5 pe piata pe ansamblul unui an intreg, fiind aproape de marca de pe locul al patrulea, arata Renault intr-un comunicat de presa.

Pe segmentul autoturismelor, Dacia a inregistrat anul trecut vanzari de 89.844 unitati in Franta, in urcare cu 11,2% fata de 2012, iar cota de piata a marcii a avansat de la 4,2% la 5%.

La nivel de grup, vanzarile Renault au scazut cu 0,7%, la 547.700 automobile si vehicule comerciale usoare, in timp ce cota de piata a urcat cu 1,2 puncte, la 25,4%.

Piata auto franceza a scazut cu 7,1% in primele 11 luni ale anului trecut, la 1,615 milioane automobile livrate, potrivit datelor prezentate in luna decembrie de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile.

Vanzarile Dacia in Uniunea Europeana au urcat in perioada ianuarie-noiembrie cu 21,1%, cea mai buna crestere in topul marcilor, la 260.500 masini.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos