Acasă Stirile zilei Stiinta Daca te vei afla AICI in 2060 ar putea fi MORTAL pentru...

Daca te vei afla AICI in 2060 ar putea fi MORTAL pentru ORGANISMUL TAU! Vezi din ce CAUZA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In orasul australian Sydney, vara anului 2060 ar putea fi mortala pentru organismul uman din cauza poluarii si a incalzirii globale, au anuntat cercetatorii.

Martin Cope, cercetator la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO), a declarat, marti, in cadrul conferintei Greenhouse 2009, care are ca tema schimbarile climatice majore, ca se observa o crestere a temepraturilor pe timpul verii din cauza incalzirii globale, secetei si smogului, ceea ce va duce, in Australia, la un haos in ceea ce priveste modul de viata al locuitorilor.

Cele mai multe riscuri le prezinta numarul crescut de oameni in varsta, dar si persoanele care sufera de astm sau probleme cardiace.

„Vorbim despre triplarea numarului internarilor in spital din cauza problemelor respiratorii. Vor fi mult mai multe zile si nopti caniculare si o populatie imbatranita. Este cu siguranta un lucru pe care vrem sa il planuim inainte”, a precizat Cope, adaugand ca problemele nu ar fi atat de mari daca locuitorii din Sydney ar avea un mod de viata si o industrie bazate pe cantitati reduse a consumului de carbon.

Echipa condusa de Cope in cadrul Diviziei de cercetari marine si atmosferice CSIRO, a folosit modele pe computer pentru a genera previziuni meteorologice urbane pentru Sydney, pentru a putea testa efectele unei cresteri de temperatura de la 1 la 4 grade celsius fata de mediile anuale maxime actuale. Astfel, conform rezultatelor, cresterea temperaturilor duce la cresterea stresului cauza de caldura in randul oamenilor in varsta, dar si la intensificarea poluarii aerului.

„Conform modelului, vorbim despre o crestere de 20% a numarului de zile cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius”, a precizat cercetatorul, care a mai aratat ca se estimeaza o dublare a numarului persoanelor cu varste de peste 65 de ani pana in 2060.

„Multe dintre emisiile (toxice, n.r.) sunt dependente de temperatura. Cu cat se incalzesc lucrurile, cu atat sunt emise din ce in ce mai multe gaze din lichide”, a subliniat Cope.

„Pasii facuti pentru reducerea emisiilor de carbon vor fi benefici pentru reducerea poluarii aerului”, a conchis Cope.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos