Acasă Politic Curtea Constitutionala a declarat din nou neconstitutional Statutul parlamentarilor!

Curtea Constitutionala a declarat din nou neconstitutional Statutul parlamentarilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

A doua sesizare a PDL privind Statutul parlamentarilor a fost admisa, miercuri, de Curtea Constitutionala (CC), in ceea ce priveste neconstitutionalitatea suspendarii de la lucrarile Parlamentului a alesilor aflati in conflict de interese.

In aceste conditii, Statutul se va intoarce, din nou in Parlament, pentru a fi pus in acord cu decizia CC.

PDL a depus, in 21 martie, la CC, o noua sesizare prin care solicita controlul de constitutionalitate asupra ultimei forme a Statutului deputatilor si senatorilor, adoptata de plenul comun al Parlamentului.

PDL sustinea, in noua sesizare, ca unele dintre prevederile cuprinse in ultima forma a Statutului parlamentarilor, reexaminata de Parlament ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale care a admis primele obiectii de neconstitutionalitate, sunt inca neconstitutionale.

Potrivit sesizarii PDL, prin punerea de acord a Statutului parlamentarilor cu obiectiile de neconstitutionalitate ridicate de Curte dupa prima sesizare, Parlamentul a mentinut solutia sanctionarii disciplinare pentru parlamentarii aflati in conflict de interese, reducand doar pedeapsa de la sase luni la o luna.

“Reducerea perioadei de sanctionare la o luna nu face ca textul astfel adoptat sa fie constitutional, pentru ca impiedicarea neconstitutionala a exercitarii mandatului exista indiferent daca aceasta perioada este de sase luni sau de o luna”, se mentiona in noua sesizare depusa de
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos