Acasă Stirile zilei Cursuri suspendate luni si marti. Vezi in ce judete vor sta copiii...

Cursuri suspendate luni si marti. Vezi in ce judete vor sta copiii acasa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cursurile din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate luni şi marţi în toate şcolile din judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi şi Vrancea şi doar luni în unităţile de învăţământ din Dolj şi Olt, în timp ce în Buzău vor fi închise luni doar şcolile din mediul rural, informează MECTS, conform mediafax.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a centralizat, duminică datele transmise de către inspectoratele şşcolare judeţene, cu privire la situaţia unităţilor de învăţământ afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

Potrivit centralizării, în 20 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în condiţii de normalitate, în timp ce, în restul au fost raportate situaţii distincte.

Astfel, în şase judeţe, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au decis suspendarea integrală a cursurilor, luni atât în mediul urban, cât şi în şcolile din mediul rural.

Este vorba despre judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea, Dolj şi Olt.

Marţi, cursurile vor fi suspendate în toate unităţile în judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea. Şcolile din Dolj şi Olt vor fi deschise marţi.

Pe de altă parte, în Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor luni doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În alte nouă judeţe cursurile vor fi suspendate în mai puţin de zece unităţi, în timp ce alte cinci judeţe vor fi cel mult 100 de unităţi de învăţământ închise.

La nivel naţional luni vor fi închise peste 3.500 de unităţi de învăţământ, din cauza vremii nefavorabile.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte fapul că, la nivelul fiecărui judeţ, conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit MECTS, inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi.

Din momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală, precizează MECTS.

Toate unităţile de învăţământ din preuniversitar vor fi deschise, luni, în Capitală, iar cursurile se vor desfăşura normal, o eventuală schimbare a programului urmând să fie decisă în cursul zilei de luni doar dacă va fi impusă de evoluţia condiţiilor meteorologice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că ţn Bucureşti cursurile se vor desfăşura normal luni, în toate unităţile de învăţământ din preuniversitar.

În cazul în care condiţiile meteorologice de luni vor impune schimbări ale programuui, decizia va fi anunţată în cursul zilei de luni, a adăugat Banu.

Marian Banu a făcut aceste precizări după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti.

Astfel, de luni, ora 12.00 până marţi, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

Vor fi afectate municipiul Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea.

Aici va ninge abundent, iar vantul va sufla cu rafale de până la 55 kilometri pe oră, stratul nou de zăpadă depăşind 30 – 50 de centimetri.

În intervalul menţionat judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Timis vor fi sub avertizare Cod galben de ninsori.

În zona litoralului şi a Deltei Dunării vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

De marţi noapte la ora 2.00 până marţi la ora 14.00, avertizarea de Cod portocaliu de ninsori se va restrânge pentru judeţele Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea.

În intervalul menţionat judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Vâlcea vor fi sub avertizare cod galben.

Iniţial, avertizarea Cod portocaliu fusese emisă până luni la ora 12.00.

Şcoli închise în nouă localităţi din judeţul Prahova

Aproximativ 3.000 de copiii preşcolari şi elevi din nouă localităţi din judeţul Prahova nu vor merge la grădiniţă sau la şcoală, luni, unităţile de învăţământ din aceste localităţi fiind închise din cauza ninsorilor.

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Gheorghe Borovină, în cursul zilei de luni unităţile de învăţământ din nouă localităţi din Prahova vor fi închise în condiţiile în care drumurile care
traversează aceste localităţi sunt blocate de nămeţi.

Astfel, vor fi închise nouă şcoli şi nouă grădiniţe din localităţile Boldeşti Grădiştea, Sălciile, Baba Ana, Conduratu, Fulga de Sus, Fulga de Jos şi Colceag, toate cele şapte localităţi fiind situate pe