Acasă Utile Curmalele pot preveni abuzul de alimente si afectarea starii sufletesti!

Curmalele pot preveni abuzul de alimente si afectarea starii sufletesti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ca si majoritatea produselor alimentare de origine vegetala, curmalele nu contin colesterol. Valoarea energetica pentru 100 gr. a partii comestibile a fructelor – 142-274 calorii, usor uscate – 340 calorii. Curmalele contin de la 40 pana la 77,5 componente uscate. Acestea au putine calorii deci consumati-le fara griji in loc de dulce si nu veti avea probleme cu cantarul.

Specialistii sustin ca  10 curmale pe zi sunt deajuns pentru a asigura nevoia zilnica de magneziu, cupru, sulf si jumate din fier, o patrime din nevoia de calciu. Astfel consumand doar curmale si apa poti trai cativa ani.

Medicina contemporana si-a indreptat atentia catre acest fruct drept obiect de studii indelungate, cercetari stiintifice datorita careia au fost descoperite beneficiile acestui produs.

Printre care:

Curmalele nu reprezinta o cale de transmitere a anumitor bacterii, microbi si paraziti daunatori sanatatii;

Curmalele contin substante care nimicesc bacteriile daunatoare din organismul omului;

Curmalele – leacul si mancarea perfecta pentru cosmonauti si mult mai folositoare decat caviarul;

Curmalele contin substante ce contribuie incordarii puternice a muschilor  uterului, ceea ce simplifica procesul de nastere la femei, facandu-l mai rapid si mai putin dureros;

Curmalele contin vitamina A care imbunatateste vederea;

Datorita vitaminei B, curmalele sunt folositoare pentru functionarea si  dezvoltarea normala  a sistemului muscular;

Curmalele imbunatatesc pofta de mancare.

Se recomanda consumul curmalelor in urmatoarele cazuri:

La stresuri mentale. Se considera ca curmalele uscate influenteaza pozitiv  asupra creierului, marind productivitatea lui cu 20% si mai mult;

La epuizare si oboseala fizica.Doar peste jumatate de ora dela consumul curmalelor chiar si catre o persoana supra obosita se intoarce puterea si  energia;

La bolile cailor respiratorii;

La bolile cardiovasculare, datorita continutului inalt de kaliu;

La anemie;

La prevenirea imbolnavirilor stomacului si intestinelor;

La marirea cantitatii spermei la barbati;

La impotenta;

La rau de mare;

La raceala;

La prevenirea pierderii sarcinii;

Pentru fortificarea peretilor capilarelor;

Pentru imbunatatirea sistemului digestiv;

Pentru imbunatatirea vederii;

Pentru fortificarea circulatiei sangvine, si scaderii tensiunii arteriale;

Pentru scaderea efectului secundar al antibioticelor;

Pentru imbogatirea laptelui matern cu vitamine;

Pentru stoparea singerarii gingiilor;

Pentru micsorarea probabilitatii formarii chiagurilor de singe;

Pentru lecuirea ametelilor provocate de bolile urechii interne;

La sindromul premenstrual al femeilor;

La reglarea continutului de zahar in sange;

La eliminarea din organism a ionilor de metale grele;

La micsorarea riscului de formare a cancerului al pancreasului, scrie buzaumedia.