Acasă Utile Curmalele pot preveni abuzul de alimente si afectarea starii sufletesti!

Curmalele pot preveni abuzul de alimente si afectarea starii sufletesti!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alimentandu-ne doar cu curmale si apa, avem posibilitatea de a supravietui ani intregi. Curmalele – un fruct extraordinar, care in multe tari este descris drept unul ce intareste sanatatea si prelungeste viata. Se spune ca in China exista un grup de oameni centenari, ce au ca aliment de baza curmalele. in orice caz, aceste fructe sunt foarte folositoare si se recomanda a fi consumate in loc de dulce.

Si pe langa toate, ele au si proprietati curative. Doctorii au stabilit ca scazuta cantitate de zahar in sange provoaca un simt considerabil de foame, insa dupa consumul  doar a catorva curmale, foamea va disparea. Astfel, organismul va fi indestulat cu o cantitate mica de mancare, ceea ce va preveni abuzul de alimente si afectarea starii sufletesti.

Acestea contin 23 tipuri de aminoacizi, care nu se gasesc in majoritatea altor fructe. La fel, curmalele sunt bogate si in triptofan de aminoacizi, care este foarte important pentru functionarea optima a creierului si mentinerea unei stari psihice normale, indeosebi pentru persoanele in varsta.Triptofanul transforma procesul de imbatranire in unul mai lent. Acesta permite intr-o oarecare masura intreruperea procesului de imbatranire a celulelor. Aditional, datorita triptofanului, curmalele au acel efect usor calmant si somnifer.

Pe langa triptofan, curmalele contin si alt aminoacid – glutamic, care impiedica arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric. Seleniu – scade riscul imbolnavirilor cancerigene, intareste sistemul  imunitar si reduce riscul imbolnavirilor cardio vasculare.

Datorita combinatiei cantitatii enorme de zahar (glucoza si fructoza(26-55%), care se asimileaza rapid de organism) cu vitamina B 5, fructele palmierului de curmale au proprietatea nu doar de a tine satul, ci si de a recupera forta fizica, energie si prospetimea creierului si a nervilor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos