Acasă Life Dezvoltare Personala Cunosti o persoana toxica? Iata cum poti sa-i faci fata astfel incat...

Cunosti o persoana toxica? Iata cum poti sa-i faci fata astfel incat sa nu mai reprezinte o amenintare pentru tine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu totii suntem nevoiti sa ne confruntam cu oameni toxici intr-un moment sau altul al vietii noastre. Narcisistii, mincinosii compulsivi, sociopatii, manipulatorii, barfitorii si cei care se scalda in auto-compatimire sunt doar cateva dintre exemplele de oameni toxici. Oamenii toxici gasesc intotdeauna o modalitate de a patrunde in viata oamenilor si de a crea drama si anarhie cu scopul de a manipula un cerc social pentru a le fi satisfacute propriile nevoi. Adesea, ei vor aplica o strategie de “dezbina si cucereste”, in care seamana semintele instabilitatii, cu scopul de a se face pe ei esentiali pentru un grup social. Actiunile oamenilor toxici provin de obicei dintr-o insecuritate inascuta care ii obliga sa-i traga pe oamenii din jurul lor intr-o gaura a nesigurantei si a instabilitatii; nu numai ca acesti oameni iti pot distruge viata si impiedica progresul, dar te pot pune in pericolul de a te aduce la nivelul lor si de a te transforma si pe tine intr-o persoana toxica, de asemenea. Din fericire, exista o serie de modalitati prin care putem evita ca acesti oameni sa ne conduca viata, intelegand modul in care oamenii inteligenti au facut fata oamenilor toxici de-a lungul timpului.

1. Ii ignora pe cei care cauta atentie

Deseori oamenii toxici cauta atentie cu orice cost. Chiar daca este ziua cuiva, oamenii toxici vor gasi intotdeauna o modalitate de a face totul despre ei. De obicei incepe totul cu mici gesturi, cum ar fi intreruperea celorlalti sau vorbitul peste acestia, cu vorbitul inutil de tare sau neplacut. De obicei, daca nu primesc atentia pe care o doresc, actiunile lor devin mai drastice, incepand cu argumente si terminand cu o criza de nervi sau cu un comportament distructiv. O buna coeziune sociala se bazeaza pe faptul ca toata lumea are ocazia sa sa vorbeasca, sa glumeasca si sa se distree. Un bun cerc social nu ar trebui sa se invarta niciodata in jurul unei singure persoane. In acest caz, cel mai bun mod de a actiona este acela de a acorda putina atentie sau chiar deloc acelei persoane si de a petrece mai mult timp alaturi de membrii mai linistiti si mai rezervati ai grupului.

2. Ei evita oamenii manipulativi

Persoanele manipulative iti vor distruge viata. Ei iti vor manipula sentimentele pentru a te face sa actionezi intr-un anumit mod cu scopul de a-si atinge obiectivele. Oamenii compulsiv manipulativi au deseori putine calitati rascumparatoare, asa ca merita sa-i eviti complet. Cu scopul de a-i evita complet, mai intai este important sa recunosti semnele unei persoane manipulative. Ti se intampla adesea sa simti emotii instabile, puternice, atunci cand acestia sunt prin preajma furie, iritare, tristete sau inadecvare? Ti se intampla adesea sa te intrebi de ce a trebuit sa spuna ceva? Ai suspiciunea ca esti inselat? Daca este asa, este foarte probabil ca persoana incearca sa se joace cu emotiile tale si este cel mai bine sa fie evitata.

3. Le permit mincinosilor sa fie asa cum sunt

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
1
2
Articolul precedentFlorin Calinescu a rabufnit la adresa premierului! Nea Tudose, nu prea merge! Istoria vine tavalug peste voi, peste noi si ne duce in marea ceata!
Articolul următorUn nou insecticid toxic a fost descoperit in oua!