Acasă Stirile zilei Cum vad cercetatorii SFARSITUL LUMII: Soarele o sa devina rosu, Universul va...

Cum vad cercetatorii SFARSITUL LUMII: Soarele o sa devina rosu, Universul va deveni o simpla incapere!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cum vad cercetatorii sfarsitul lumii si care sunt motivele pentru care ne trec fiori de fiecare data cand auzim despre Apocalipsa?

Preotul Eugen Tanasescu: Nu exista un sfarsit al lumii, este o interpretare fortata care se da Apocalipsei. Este un produs de marketing care vinde. Prind mai mult stirile cu violente, soc, groaza. Oamenii sunt speriati cand aud de sfarsitul lumii pentru ca e si un sfarsit propriu. Cei se simt vinovati sunt speriati, multi nu se simt pregatiti pentru a da ochii cu judecata, iar altii simt durere cand se gandesc ca nu mai pot avea anumite placeri.

Antropologul Alexandru Balasescu: E o frica care vine din perceptia ciclicitatii timpului. Cu fiecare ciclu un univers moare. Acest tip de ciclicitate i-a facut pe oameni sa refleceteze si sa transpuna acest lucru in religie. In cele politeiste, dupa un sfarsit urmeaza un nou inceput. Cele monoteiste au introdus Apocalipsa, in opinia mea tine de inceputul unei alte perceptii. In momentul in care autoritatea asupra lumii se muta de la o multitudine de zei la unul singur este mult mai usor de a impune mai multe reguli.

Cercetatorul Adrian Sonka: Din punct de vedere al astronomiei, statistic vorbind, in timp ce discutam un asteroid a intrat in atmosfera terestra. S-a dezintegrat, nu il vedem. Multi asteroizi au o traiectorie care se intersecteaza cu cea a Pamantului. Oamenii au avut in ultimul timp preziceri cu asteroizi si comete. Asta se vinde de obicei. In fiecare zi trec asteroizi pe langa Pamant si se intampla sa cada aici. Soarele o sa devina rosu, oamenii nu se sperie cand lumea devine verde. Soarele peste 8 miliarde de ani nu o sa mai fie ca acum, mai are in acest moment doar jumatate din combustibil. Soarele va creste, va ajunge pana la Venus. Putem pleca sa populam alte planete. Ne vom putea muta pe satelitii altor planete.

Sursa: adevarul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos