Acasă Stirile zilei Social Cum va fi VREMEA pana pe 14 aprilie! Vezi temperaturile din fiecare...

Cum va fi VREMEA pana pe 14 aprilie! Vezi temperaturile din fiecare regiune a tarii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 1 – 14 aprilie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Intre 1 si 2 aprilie temperaturile diurne vor marca o crestere accentuata, de la valori medii de 6 grade pana la 14 grade. In urmatoarele zile regimul termic avea o evolutie oscilanta, mediile temperaturilor maxime urmand a se mentine apropiate de normele climatologice ale perioadei. In data de 8 aprilie se va resimti o racire ce va determina valori termice ce se vor situa in jurul a 6 grade ziua si 0 grade noaptea, pentru ca dupa data de 11 aprilie sa se resimta o incalzire usoara de la o zi la alta, pana la maxime diurne de aproximativ 12 grade in ultimele zile ale intervalului de prognoza si minime nocturne de 2 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor mai insemnate cantitativ va fi mai ridicata, temporar, in prima jumatate a intervalului, in timp ce in a doua saptamana ploile vor fi in general slabe.

CRISANA

In prima saptamana a intervalului de prognoza regimul termic va avea variatii de la o zi la alta, iar maximele diurne vor avea medii cuprinse intre 6 si 14 grade, in timp ce mediile minimelor nocturne se vor situa, in general, intre 1 si 5 grade. In a doua jumatate a intervalului, variatiile termice vor fi mai atenuate,tendinta fiind de crestere usoara si treptata, de la valori medii ale temperaturilor maxime de 7 grade ziua in data de 8 aprilie pana la 11 grade pe 14 aprilie, interval in care minimele nocturne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 0 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza se vor semnala ploi, ce vor fi mai insemnate cantitativ in zilele de 2 si 3 aprilie si, apoi in intervalul 7-9 aprilie.

TRANSILVANIA

Prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de un regim termic variabil, atat in ceea ce priveste maximele diurne, care se vor incadra, in medie, intre 10 si 15 grade, cat si minimele nocturne, ce se vor situa, in general, intre 1 si 5 grade. In a doua saptamana temperaturile minime vor cobori cu 2…3 grade sub limita de inghet, in timp ce ziua se vor inregistra, in medie, valori maxime de 6…8 grade.

Ploile vor fi prezente pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar probabilitatea pentru cantitati de apa mai importante va fi mai ridicata in jurul datei de 3 aprilie.

MARAMURES

In primele doua zile ale intervalului, regimul termic va avea variatii importante, de aproximativ 7 grade de la o zi la alta, atat la maximele diurne, cat si la minimele nocturne. In intervalul 3 – 8 aprilie variatiile se vor atenua si se vor inregistra, in medie, intre 8 si 12 grade ziua si intre 1 si 6 grade noaptea. Intre 9 si 14 aprilie mediile maximelor diurne vor fi cuprinse intre 7 si 10 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi predominant negative.

Precipitatiile vor fi sub forma de ploaie in prima jumatate a intervalului, mai importante cantitativ pe data de 3 aprilie, iar in a doua jumatate a intervalului se vor semnala in general ploi slabe, dar apare posibilitatea de lapovita in cursul noptilor si al diminetilor.

MOLDOVA

Mediile temperaturilor maxime vor scadea intre 1 si 4 aprilie, de la 18 la 12 grade. Scaderea regimului termic va continua in intervalul 5 – 8 aprilie, cand se vor inregistra maxime diurne de aproximativ 7 grade si minime nocturne ce se vor situa in jurul valorii de 0 grade. In ultima parte a perioadei de prognoza se va manifesta o usoara tendinta de crestere a regimului termic, in medie cu 2…3 grade.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza, vor fi ploi, mai importante cantitativ pe 3 si, posibil, 8 aprilie. In intervalul 9-11 aprilie este posibila aparitia lapovitei pe timpul noptilor, mai ales in nordul regiunii.

DOBROGEA

In primele 3 zile temperaturile diurne vor scadea, de la valori medii de 18 pana la 12 grade, dupa care se va manifesta o tendinta de usoara crestere, pana la 14…15 grade pe 5 aprilie. Un nou proces de racire treptata a vremii se va resimti in urmatoarele zile, astfel incat pe 8 aprilie maximele vor cobori spre valori medii de 7 grade, dupa care vor creste treptat pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Minimele nocturne, usor negative intre 9 si 11 aprilie, se vor situa ulterior usor peste limita de inghet.

Probabilitatea pentru precipitatii importante cantitativ va fi ridicata in data de 3 aprilie si, posibil, pe 7 si 8 aprilie, iar in restul perioadei se vor semnala ploi slabe.

MUNTENIA

In primele doua zile vremea se va mentine calda si temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 18 grade, apoi vor scadea usor spre valori apropiate de normele climatologice ale primei decade din aprilie, de aproximativ 14…16 grade Celsius in intervalul 3 – 5 aprilie. Incepand cu 6 aprilie vremea se va raci usor si treptat, spre valori medii diurne de 10 grade in data de 8 aprilie, dupa care vor creste usor de la o zi la alta, pana la 12 grade in ultima zi a perioadei de prognoza. Minimele nocturne vor fi, in general, intre 3 si 8 grade intre 1 si 9 aprilie, iar in ultimele zile se vor situa in jurul valorii medii de 1 grad Celsius.

Pe tot parcursul intervalului de prognoza, local si temporar, va ploua slab. Probabilitatea pentru cantitati de apa mai insemnate va creste in jurul datei de 3 si, posibil, 7 aprilie.

OLTENIA

Temperatura aerului va avea o evolutie oscilanta in prima jumatate a intervalului, mai ales la valorile minime nocturne, care se vor situa, in medie, intre 2 si 7 grade, in timp ce mediile maximelor diurne vor fi de 13…16 grade. In data de 8 aprilie se va produce o scadere a valorilor termice cu aproximativ 4 grade, dupa care regimul termic va marca o crestere usoara si treptata, spre valori de 12 grade ziua si 2 grade Celsius noaptea, la sfarsitul perioadei de prognoza.

Local si temporar va ploua pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar probabilitatea pentru precipitatii mai importante cantitativ va fi mai ridicata in jurul datelor de 3 si 7 aprilie.

LA MUNTE

In prima jumatate a intervalului de prognoza, temperaturile diurne se vor situa, in medie, intre 3 si 8 grade, cu cele mai ridicate valori pe 2 aprilie, in timp ce minimele nocturne vor avea usoare variatii in jurul limitei de inghet. In intervalul 8 – 14 aprilie, maximele termice vor fi de 0….2 grade Celsius , iar valorile minime vor fi exclusiv negative, la valori de -7…-4 grade.

Vor fi precipitatii, predominant ploi la altitudini mai mici de 1800m, in timp ce la altitudini mari se vor semnala mai ales precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare. Probabilitatea pentru precipitatii mai abundente va fi mai ridicata in jurul datei de 3 aprilie.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos