Cap Limpede

Vremea Infotrafic

Cum va fi vremea de Florii si de Paste? Vezi prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie

Conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in luna aprilie, temperatura aerului va avea valori in apropierea mediei climatologice in cea mai mare parte a tarii, local mai scazute in nord, nord -est si centru. Potrivit ANM, vremea va fi extrem de instabila, cu precipitatii in majoritatea regiunilor. In vestul tarii se anunta alternanta zilelor deosebit de calde, chiar si 25 de grade, cu zilele reci. De Florii si de Paste, mercurul din termometre va urca pana la 12-18 grade, dar se anunta si ploi. 

Cantitatile totale de precipitatii ar putea fi excedentare, cu precadere in regiunile nordice si centrale. Mercurul din termometre va urca in acesta luna pana la 18 grade, iar minimele se vor situa intre 5 si 10 grade.

MUNTENIA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie si se vor situa in jurul celor climatologic specifice perioadei din an, astfel ca maximele vor fi cuprinse intr-un ecart mediu de 13…18 grade, iar minimele intre 2 si 7 grade. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand valori diurne de 17…21 de grade si nocturne de 5…9 grade, medie regionala. Averse mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in intervalul 4…6 aprilie, cu o probabilitate mai mare in orele dupa-amiezelor, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, estimarile prognostice arata sanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie).

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile de temperatura, mai ales cele diurne, vor scadea semnificativ fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse intr-un ecart mediu de 10 la 16 grade si minime de 0…7 grade, cu cele mai scazute valori in perioada 6-7 aprilie cand vor caracteriza o vreme mai rece decat ar fi normal. Apoi, din data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, fiind de asteptat valori diurne de 14…20 de grade si nocturne de 2…7 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de aparitie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai ridicata in perioada 5-7 aprilie si 12-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi in zilele de sfarsit de saptamana (8-9, respectiv 15-16 aprilie).

MOLDOVA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. In zilele de 6 si 7 aprilie, vremea va fi racoroasa mai ales in jumatatea de nord a regiunii, cu temperaturi ziua de 9…14 grade si noaptea de 1…4 grade, in medie regionala. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand un ecart mediu al maximelor de 16…20 de grade si al minimelor de 5…9 grade. Ploi mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in jurul datei de 6 aprilie. Pentru celelalte zile ale intervalului de referinta se mentine o probabilitate relativ ridicata pentru ploi locale. Exceptie vor face zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie) cand sansele de ploaie vor fi cele mai reduse.

OLTENIA

In prima saptamana de prognoza, temperaturile vor scadea fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie si vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei din an, astfel ca maximele vor fi cuprinse intr-un ecart mediu de 13…18 grade, iar minimele intre 2 si 7 grade. Incepand cu data de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, estimarile prognostice indicand valori diurne de 17…21 de grade si nocturne de 5…9 grade, medie regionala. Averse mai frecvente, in general moderate cantitativ, se vor semnala in zilele de 4 si 5 aprilie, cu o probabilitate mai mare in orele dupa-amiezelor, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, estimarile arata sanse foarte reduse de ploaie pentru zilele de sfarsit de saptamana (8-9 aprilie, respectiv 15-16 aprilie).

DOBROGEA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vor fi variatii termice de la o zi la alta, dar in general valorile se vor mentine apropiate de cele climatologic specifice primei decade de aprilie, cu un ecart mediu de 11…16 grade ziua si 4…7 grade noaptea. Apoi, din data de 9 aprilie, sunt estimate temperaturi in crestere usoara si treptata, maximele urmand a ajunge pana la valori medii de 14…18 grade, iar minimele la 6…9 grade. Pentru intervalul 4-7 aprilie, instabilitatea atmosferica se va manifesta prin averse locale, moderate cantitativ, iar aparitia ploilor nu este exclusa nici pentru perioada 13-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi la sfirsitul primei saptamani, dar foarte probabil si al celei de-a doua, din intervalul de referinta.

BANAT

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor fi in scadere semnificativa fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie, astfel ca, in special in perioada 6-7 aprilie, acestea vor ajunge sa caracterizeze o vreme racoroasa. Media temperaturilor maxime va fi de 12…17 grade, iar cea a minimelor de 4…7 grade. Incepand din data de 9 aprilie vremea se va incalzi din nou, astfel ca valorile diurne, in cea mai mare parte a timpului, vor urca pana la o medie de 20…22 de grade, iar cele nocturne vor fi de 6…10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, dar in special in perioadele 4 -7 aprilie si 12-14 aprilie, cand aversele vor cuprinde areale extinse si vor fi in general moderate cantitativ. In schimb, sfarsitul primei, dar si al celei de-a doua saptamani vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

CRISANA

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, temperaturile vor scadea semnificativ fata de cele inregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse intr-un ecart mediu de 10 la 16 grade si minime de 2…7 grade, cu cele mai scazute valori in perioada 6-7 aprilie cand vor caracteriza o vreme racoroasa. Apoi, incepand cu ziua de 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou si sunt de asteptat valori diurne de 19…21 de grade si nocturne de 5…8 grade, mediat pe regiune. Probabilitatea de aparitie a ploilor, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, dar cu precadere in perioadele 5-7 aprilie si 12-14 aprilie. In schimb, conditiile cele mai reduse de ploaie vor fi in zilele de sfarsit de saptamana ( 8-9, respectiv 15-16 aprilie).

MARAMURES

Comparativ cu valorile inregistrate la debutul acestei luni, intervalul 5 – 8 aprilie va fi caracterizat de temperaturi in scadere accentuata, respectiv maxime ce se vor incadra intr-un ecart mediu de 10 la 15 grade si minime de 0 la 6 grade. Incepand cu ziua de 9 aprilie este estimata o incalzire a vremii care va determina valori diurne de 16 …20 de grade si nocturne de 4…7 grade. Probabilitatea pentru ploi, local moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, in mod deosebit in zilele de 5-6 aprilie, respectiv 12-14 aprilie. In schimb, sfarsitul primei, dar si al celei de-a doua saptamani vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

LA MUNTE

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, scaderea de temperatura fata de valorile inregistrate la debutul lunii aprilie va fi semnficativa, astfel ca vremea va deveni chiar rece pentru aceasta perioada din an, in special in perioada 6-7 aprilie. Astfel, se vor inregistra valori maxime de 2 la 8 grade, in medie. Minimele nocturne vor deveni negative in toata zona montana la mijlocul saptamanii. Apoi, incepand din 9 aprilie, vremea se va incalzi din nou, iar valorile termice, de 4…10 grade ziua si 0…5 grade noaptea, se vor situa in general peste cele climatologic specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitatii, in general moderate cantitativ, va fi relativ ridicata pe parcursul intervalului de referinta, in mod deosebit in 4-5 aprilie cand vor predomina ploile, dar si 6-7 aprilie cand vor fi mai ales lapovite si ninsori. In schimb, sfarsitul primei saptamani, dar si al celei de-a doua, vor fi intervalele cu cele mai reduse conditii de ploaie.

PROGNOZA METEO PE DOUA SAPTAMANI: Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-92701").on("click", function(){ $(".com-click-id-92701").show(); $(".disqus-thread-92701").show(); $(".com-but-92701").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});