Acasă Stirile zilei Stiinta Ar putea fi cea mai exacta imagine a lui Iisus: ,,Este cea...

Ar putea fi cea mai exacta imagine a lui Iisus: ,,Este cea mai importanta descoperire din istoria moderna”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa 30 de ani de cercetari, istoricii sugereaza ca Manu si Hristos ar putea fi una si aceiasi persoana. Istoricul Ralph Ellis afirma ca descoperirea sa ar putea fi ,,cea mai importanta descoperire din istoria moderna.” Istoricul a studiat viata ambelor persoane si considera ca similaritatile dintre cei doi nu reprezinta o coincidenta.

Ellis sustine ca este convins si ,,nu are niciun dubiu” ca regele Izas Manu este acelasi cu regele Iisus Emmanuel. Conform declaratiilor istoricului, aceasta ar putea fi cea mai exacta imagine a lui Iisus.

Timp de secole, istoricii s-au contrazis asupra infatisarii lui Iisus Hristos, dar o moneda straveche care infatiseaza un barbat cu barba ar putea rezolva aceasta dezbatere ampla.

O moneda mica din bronz care dateaza din secolul I d. Hr.. ar putea contine prima imagine cu Iisus Hristos, informeaza Mail Online. Pana in prezent, istoricii au crezut ca pe moneda se afla chipul regelui Manu, conducator al regatului din Mesopotamia, Edessa.

Desi Iisus este una dintre cele mai pictate figuri din arta vestica, in Biblie nu exista nicio descriere fizica a lui. Imaginea bine cunoscuta a acestuia cu parul lung si roba alba ar putea fi o inventie aparuta in secolul VI.

Noile descoperiri fac parte din cartea scrisa de Ellis ,,Iisus, regele din Edessa.” Autorul a recunoscut ca afirmatiile sale sunt controversate si contrazic povestea conventionala a lui Iisus.
sursa: descopera.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos