Acasă Stirile zilei Cum va arata reteaua de autostrazi din Romania peste cateva zeci de...

Cum va arata reteaua de autostrazi din Romania peste cateva zeci de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania va fi brazdata de autostrazi si drumuri expres de la vest la est si de la nord la sud, sase poduri vor traversa Dunarea la granita cu Bulgaria, iar pe calea ferata dintre Nadlac si Constanta se va circula cu viteze de peste 250 de kilometri pe ora, potrivit primei variante de lucru a Masterplanului General de Transport, publicata ieri pe site-ul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport (AMPOST).

In documentul afisat pe site-ul AMPOST se arata ca planul national de constructie de drumuri a fost aprobat de guvern si ca de acesta se va tine cont in elaborarea masterplanului. Nu se precizeaza insa cati kilometri noi de autostrazi sau drumuri expres va avea Romania si nici cand vor fi acestia gata. Cu toate acestea, orizonturile de timp luate in calcul in redactarea documentului sunt anii 2015, 2020 si 2030.

In prezent, doar o mica parte din proiectele de pe harta soselelor sunt deja finalizate sau se afla in curs de executie. Romania are in prezent circa 506 kilometri de autostrazi, dintre care insa doar circa 350 de kilometri au fost inaugurati in ultimii 23 de ani, astfel ca pana la constructia soselelor prezentate in masterplan ar mai putea dura inca alte cateva zeci de ani.

Citeste materialul integral www.zf.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos