Acasă Timp liber Spiritualitate Cum trebuie sa ne rugam la Dumnezeu pentru a fi ascultati!

Cum trebuie sa ne rugam la Dumnezeu pentru a fi ascultati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rugaciunea este un act si un moment extrem de important pentru noi,credinciosii. Este practic intalnirea cu Dumnezeu…

Cand se merge la rugaciune,inima trebuie sa fie libera. Nu este bine sa fim suparati,tristi,nervosi, sa uram pe cineva sau sa barfim. Toate acestea nu trebuie sa existe in mintea nostra in momentul in care ne-am decis ca intram in rugaciune.

Preotul duhovnic joaca aici un rol foarte important. El trebuie sa ne invete cum sa ne rugam, adica sa ne pregateasca in vederea intelegerii acestui act atat de important.

Mai intai, rugaciunea se face intr-o camera unde nu exista zgomot,unde putem fi singuri, unde ne putem concentra in deplina liniste. si pentru ca este chiar intalnirea cu Tatal Ceresc, fiecare dintre noi trebuie sa incepem rugaciunea intr-o stare de umilinta,adica de recunoastere a pacatelor pe care le-am savarsit si trebuie sa avem o atitudine de regret fata de ceea ce am facut. Dupa ce am recunoscut toate acestea,ne putem ruga.

Cum trebuie sa ne rugam pentru a fi ascultati ?

Trebuie sa stim de la inceput ca toate rugaciunile sunt auzite de catre Dumnezeu pentru ca El cunoaste totul : ce vrem, ce nu vrem, pentru ce suferim,pentru ce suntem fericiti etc. Deci nu avem secrete fata de El, insa constientizarea greselilor noastre este un pas spre implinirea rugaciunilor.

Nu putem cere continuu fara a incerca sa ne corectam pacatele,nu putem persista in greseli,cum nu putem,de asemenea,pretinde sa ni se ofere totul. Este nevoie ca si din partea noastra sa existe un anumit efort,cat de mic. Rugaciunea este o taina,este secreta,deci nu discutam despre ea ca despre un film.

Este o experienta unica,personala, extrem de incarcata din punct de vedere spiritual si una din metodele prin care noi intram in contact direct cu Dumnezeu.

Dumnezeu ne cunoaste dinainte rugaciunile

Noi stim ca suntem fiii lui Dumnezeu. El a creat totul. El cunoaste totul,deci si bucuriile noastre,dar si necazurile. Ce nevoie ar avea El sa ne auda vorbind daca tot stie adevarul despre noi inainte de a-I povesti ? El nu are nevoie de nimic din partea noastra. El are totul,inclusiv vietile noastre,insa aceasta intalnire tainica dintre noi si El este spre binele nostru. Cu aceasta ocazie, sufletul nostru se incarca cu iubire si iertare dumnezeiasca,aspecte fara de care nu am putea trai.

Odata cunoscuta iubirea divina, sufletul tanjeste in permanenta dupa ea. Prin urmare, rugaciunea este tot un privilegiu al oamenilor oferit de Creator. Pentru a ne fi bine, trebuie sa ne rugam mai des. Daca ne rugam mai des, ne intalnim mai des cu cel care ne-a creat si acest lucru inseamna o fericire continua.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentViitorul religiei! O biserica protestanta vrea sa introduca un robot preot! Este posibil sa primesti binecuvantare din partea unei masinarii?
Articolul următorCapcana retelelor sociale! Cum te poate baga in boala Facebook sau Instagram?