Acasă Life Dezvoltare Personala Cum te aduc cei din jurul tau in pragul disperarii si ce...

Cum te aduc cei din jurul tau in pragul disperarii si ce e de facut

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel mai sanatos comportament pentru tine este acela de a fi autentic. Cu toate acestea,  adesea evitam comportamentele noastre autentice, considerand ca acestea nu sunt sanatoase. Mintea si corpul tau stiu ce ai nevoie. Si daca ai nevoie de ceva care sa-ti aminteasca de ce este important sa-ti urmezi sinele tau autentic, priveste aceste comportamente comune, adesea considerate negative, care pot fi de fapt sanatoase.

#1. Mania

Mania este ceva ce multi dintre noi evitam sa exprimam si totusi poate fi adesea eliberator. Exprimarea acestei emotii intr-un mod sanatos poate crea o schimbare puternica si pozitiva in viata noastra. Furia este pur si simplu un tip de energie emotionala care se ridica in noi atunci cand am fost nedreptatit sau cand o limita peronala a fost traversata. Aceasta emotie are scopul de a dezarma situatia inadecvata care ne-a provocat suferinta.

Asa ca, invata cum sa imbratisezi aceasta energie si sa o folosesti intr-un mod pozitiv. Cand te enervezi, examineaza cum poti sa-ti exprimi mania intr-un mod pozitiv care sa aduca o schimbare pozitiva. Atunci cand renuntam la furia noastra si o evitam aceasta se poate transforma in moduri mai nesanatoase de a fi, cum ar fi furia sau depresia. Este important sa stii ca furia este acolo dintr-un motiv, pentru a te proteja si pentru a te elibera.

#2. Te simti pierdut

Ne simtim pierduti atunci cand scopul nostru este pierdut. Atunci cand suntem pierduti, sutem atenti la moment si la instinctele noastre. Daca ai fost vreodata pierdut intr-un oras mare sau intr-o tara straina, probabil ai facut niste descoperiri minunate in timp ce incercai sa-ti regasesti calea.

Acest luru este valabil si in cazul vietii tale. Accepta ca viata este o calatorie importanta si ca in a fi pierduti pe unele cai la care nu ne-am fi gandit ne poate ajuta sa aflam lucruri uimitoare despre noi insine.  Descoperim talente necunoscute in noi insine si intalnim prieteni sau aliati care altfel ar fi ramas un mister. A fi pierdut acum nu inseamna ca vei fi pierdut pentru totdeauna.   Pur si simplu inseamna ca-ti faci timp sa-ti gasesti drumul si, de asemenea, sa lasi lumea din jurul tau sa te ajute sa afli care este cea mai buna cale pentru tine.

#3. Plansul

Plansul, la fel ca furia, este un raspuns sanatos emotional sanatos la anumite situatii. Desi putini dintre noi ar vrea sa planga tot timpul,  este important sa cinstim acele momente care ne pot aduce lacrimi. Aceste lacrimi pot fi lacrimi de pierdere, dar si de bucurie. Cand plangem, ajutam psihicul sa dezlantuie energia care poate deveni toxica si care ne poate face rigizi.

Plansul, de asemenea, ne inmoaie personalitatile, precum si aparitia noastra in lumea exterioara, lasandu-i pe ceilalti sa stie ca simtim, ca ne pasa si ca suntem afectati de lumea din jurul nostru.  Deci, plansul nu numai ca ne elibereaza durerea, dar trimite un semnal catre altii ca suntem deschisi si vulnerabili ca fiinte umane, facandu-ne mai atragatori ca prieteni si parteneri decat cei care nu au varsat niciodata o lacrima.

#4. Singuratatea