Acasă Stirile zilei Cum sunt pacaliti romanii la factura de energie electrica! Vezi erorile pe...

Cum sunt pacaliti romanii la factura de energie electrica! Vezi erorile pe care le dau contoarele electrice inteligente!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O serie de teste de laborator efectuate de cercetatori olandezi arata ca o serie de contoare electrice inteligente pot oferi citiri mult mai mari decat ar fi normal.

In cadrul studiului au fost folosite noua marci diferite de contoare electrice inteligente, iar cercetatorii au folosit si un contor electromecanic, pentru comparatii. Folosind un sistem simplu de testare, inginerii au conectat contoarele la diverse dispozitive gasite in locuinte, cum ar fi becuri economice sau resouri.

Testele au fost efectuate pe parcursul a sase luni, fiecare test in parte avand o durata de cel putin o saptamana, iar cercetatorii au facut tot posibilul pentru a simula conditii reale de utilizare, fara sa duca aparatele la limita.

Rezultatele acestor teste sunt extrem de variante, unele contoare electrice inteligente avand erori de pana la 582%. Testele care au avut asemenea rezultate au fost repetate de cateva ori, iar cifrele au fost asemanatoare, scrie bleepingcomputer.com, citat de playtech.ro.

Cinci din cele noua contoare afisau rezultate mult mai mari decat in mod normal, iar alte doua afisau rezultate mai mici, de pana la -32% fata de standard.