Acasă Multimedia Fotogalerie Cum se pregatesc americanii de Uraganul Sandy! GALERIE FOTO

Cum se pregatesc americanii de Uraganul Sandy! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Uraganul Sandy ii obliga pe americani sa se pregateasca foarte serios pentru confruntarea cu acesta, astfel foarte multe zboruri au fost anulate din si catre statul East Coast, din SUA, lasand mii de turisti blocati in Marea Britanie.

Aeroportul Heathrow a avut un total de 59 de zboruri anulate azi: 47 bilete de avion catre New York si 12 zboruri catre SUA. Uraganul Sandy, numit „Frankenstorm” din cauza apropierii Halloweenului, este asteptat cu febrilitate. El ar urma sa atinga zona de coasta marti dimineata, undeva intre Virginia si Massachusetts, si sa fie resimtit dur la New York.

In orasul cu cel mai mare numar de locuitori din Statele Unite, cozi imense s-au format duminica la magazinele de produse alimentare si supermarketuri. Newyorkezii fac cumparaturi ca pentru o adevarata stare de asediu, de la apa, paine si produse produse proaspete pana la baterii.

Americanii se pregatesc intens pentru a se confrunta cu uraganul, acoperind ferestrele caselor cu bucati de placaj sau carton. Se asteapta mai intai ploaie si vant puternic, oamenilor le e frica spunand ca s-ar putea sa fie cea mai mare furtuna care a lovit America.

FlightAware sustine ca la nivel global, mai mult de 7200 de zboruri au fost anulate. Meteorologii au anuntat ca se apropie o mega furtuna ce ar putea pune viata a zeci de milioane de oameni in pericol.

Primarul Bloomberg a ordonat evacuarea obligatorie a 375 000 de oameni din zonele joase ale Coastei, inclusiv o parte din Manhattan, Brooklyn , Staten Island Rockaways din Queens. In New York City au fost inchise metrourile si operatiunile de transport cu autobuzul chiar de duminica seara, de la orele 19:00.

Ca adaposturi, orasul a deschis 72 de scoli si alte cladiri pentru oamenii evacuati, dar primarul a avertizat ca locuitorii ar trebui sa fie pregatiti sa poata sa doarma la prieteni timp de cateva zile. Cu toate acestea, numerosi locuitori au sugerat ca nici nu se pune problema sa isi paraseasca domiciliile.

Uraganul Sandy ar putea avea un impact brutal asupra oraselor mari din zona tinta. Furtuna ar putea provoca mari inundatii in Connecticut, inundatii ce nu s-au mai vazut decat acum 70 de ani in urma. Ieri dimineata, Sandy a fost situat la aproximativ 260 mile fata de Cape Hatteras, din Nordul Carolinei, el venind cu 75 mile/ora.