Cum sa vopsesti ouale in mod natural! – Cap Limpede

Cum sa vopsesti ouale in mod natural!

Pentru vopsitul oualor in mod natural sunt indicate ouale cu coaja alba care confera o profunzime mai mare culorii, dar in lipsa de alte oua sunt bune si cele maronii dar nuantele vor fi mult mai inchise. Chiar daca vopsitul oualor natural implica mai multa munca si atentie la detalii, redescoperirea unor metode vechi de colorare cu pigmenti naturali reprezinta o provocare pentru gospodinele care vor sa puna pe masa de Paste un produs deosebit.

Vopsitul oualor natural: oua roz cu suc de sfecla rosie

Pentru a obtine oua colorate roz pal este indicati sa folositi sucul de sfecla rosie. Trebuie sa fierbeti bine ouale si apoi sa le lasati o noapte intr-un recipient plin cu suc de sfecla, in asa fel incat culoarea sa aiba timp suficient sa se stabilizeze.

Click pe aceeasi tema:  Leacul din coji de oua care vindeca ulcerul, gastrita si tiroida!

Vopsitul oualor natural: galben „scos“ din coji de ceapa

Este nevoie de cojile de la cinci cepe mari (folositi ceapa rosie pentru o nuanta mai inchisa) pentru a vopsi aproximativ 15 oua. Cojile de ceapa se pun la fiert in apa impreuna cu ouale, intr-o oala de trei litri, in care se adauga doua linguri de otet, pentru fixarea culorii. Se lasa la fiert cam 15 minute, la foc mic, ca sa nu crape. Puteti adauga si 2 lingurite de boia de ardei pentru a obtine o culoare mai intensa. Dupa ce au fiert, ouale se scot pe o farfurie cu o lingura de lemn si se lasa la racit. Cand s-au uscat, ouale se ung cu o bucatica de slanina sau ulei.

Click pe aceeasi tema:  Si tu faci greseala asta! Cat timp pastrezi ouale la frigider!

 

Vopsitul oualor natural: spanac sau iarba pentru oua verzi

Spanacul trebuie fiert impreuna cu ouale, iar zeama obtinuta le poate colora in nuante care pot varia de la gri la verde crud. Vopsitul oualor natural: cafea pentru oua de culoarea ciocolatei Pentru a obtine oua de culoare maronie, fierbeti intr-un vas suficient de mare 5-6 linguri de cafea si adaugati ouale. Lasati-le sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute, culoarea devenind mai intensa daca sunt lasate mai mult timp. Bineinteles, nu uitati sa puneti in lichid si o lingura de otet, pentru stabilizarea culorii.

Click pe aceeasi tema:  Ce se intampla cu colesterolul daca mananci un ou pe zi! Raspunsul te va pune pe ganduri!

Vopsitul oualor natural: decoratiuni cu frunze

Pentru a „impodobi“ ouale tot in mod natural, se taie un dres de nailon subtire in bucati suficient de mari cat sa imbrace un ou, si se fixeaza pe ou frunze mici de leustean, patrunjel, flori de mici dimensiuni etc. Se fac noduri la capetele „pungutei“ din dres, pentru ca frunzele sau florile sa stea cat mai fix. Ouale astfel pregatite se lasa la fiert sau se scufunda in zeama colorata pentru a se impregna, lasand alba numai zona pe care a fost lipita frunza.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

spre