Deseneaza o roata pe o hartie, si imparte-o in 8 sectiuni (ca feliile unei pizza): familie si prieteni (poti s-o imparti si pe asta), relatii sentimentale, hobby-uri, sanatate, bani, dezvoltare personala, anturaj, cariera. Fa cercuri concentrice in interiorul acestui cerc. Sa fie 10 cercuri. Practic, interesul tau este sa nu te apropii de centrul cercului cu colorarea lor, pentru ca asta inseamna ca mai trebuie sa lucrezi la acel domeniu al vietii. Acum incepe sa-ti dai note in functie de ceea ce ai realizat pana acum.

Exercitiu pentru controlul mintii si activarea supra-mentalului!

O prima metoda pentru tine azi si apoi mai continuam. Noteaza-ti pe un biletel pe care sa il tii in buzunar urmatoarea intrebare:  “Cine sunt eu?”
Apoi pune biletelul in buzunar si de fiecare data cand pui mana in buzunar si dai de bilet, scoate-l si citeste-l.

Gandeste-te la mintea ta in timp ce ea functioneaza!  Acum cand citesti acest text ce face mintea ta? Poti sa citesti textul si sa fii si atent la modul in care mintea ta reuseste sa functioneze?

Este ca si cum ai avea doua minti… una citeste, iar alta este atenta la prima minte! In timp ce citesti biletul, pur si simplu intreaba-te daca mintea ta esti tu, sau daca tu esti totalitatea emotiilor tale, sau daca tu esti suma corp+ganduri+emotii…  Cu cat repeti mai intens aceasta intrebare, cu atat mintea ta va gasi o alta componenta a ei pe care se va baza ca sa raspunda corect la intrebare. Aceasta componenta este o senzatie de atentie indreptata tocmai asupra mintii.

Exercitiul 5 ani

Afacerile si cariera peste 5 ani:
–          Cum va arata? Ce veti face? Unde va veti desfasura activitatea? Cu cine veti lucra? Ce nivel de responsabilitate veti avea? Ce fel de insusiri si abilitati veti avea? Ce fel de obiective veti realiza? Ce fel de statut veti avea in domeniul in care va desfasurati activitatea?
Aspectul financiar in 5 ani:
–          Cat veti castiga peste 5 ani? Ce stil de viata veti avea? In ce fel de casa veti locui? Ce fel de masina veti conduce? Ce obiecte de lux veti avea? Cati bani veti avea in banca? Cat veti economisi si investi in fiecare luna si in fiecare an? Ce cont in banca veti avea la pensionare?
Viata de familie in 5 ani:

Daca viata de familie ar fi perfecta peste 5 ani, cum va arata? Cu cine ati fi atunci? Cu cine n-ati mai fi? Unde si cum ati locui? Ce fel de standarde de viata veti avea? Ce fel de relatii veti avea cu cele mai importante persoane din viata dvs peste 5 ani, daca totul ar fi perfect in toate privintele?
Sanatatea in 5 ani:
–          Daca ati fi perfect sanatos peste 5 ani, cum ati arata? Care ar fi greutatea dvs ideala? Cat de multe ex ati face in fiecare saptamana? Care ar fi starea generala a sanatatii? Ce schimbari ar trebui sa faceti in alimentatie, obiceiuri?

Schitati calendarul perfect

– ce v-ar placea sa faceti in week-end-uri si in vacante?
– cat timp liber v-ar placea sa aveti in fiecare saptamana, luna si an?
– unde v-ar placea sa calatoriti?
– cum v-ati organiza anul, daca nu ati avea limitari si ati detine controlul deplin asupra timpului dvs?

Creati-va viitorul

Imaginati-va ca exista o solutie pentru orice pb, un mod de a invinge orice limitare, si ca nici un obstacol nu sta in calea atingerii obiectivului pe care vi l-ati propus. Ce ati schimba din modul in care ati trait pana acum?
Proiectati-va viata cu 5 ani inainte in viitor si priviti inapoi spre momentul prezent. Ce ar fi trebuit sa se intample cu lumea dvs, pentru a fi ideala?

Imaginati-va ca aspectul financiar al dvs este perfect in toate privintele. Cat ar trebui sa castigati? Cat ati valora? Ce pasi ar trebui sa faceti, incepand de azi, pentru ca aceste teluri sa devina realitate?
Imaginati-va viata personala si cea de familie ca fiind perfecte. Cum ar arata ele? Ce anume ar trebui sa faceti mai mult si ce anume mai putin, incepand de astazi?

Planificati-va calendarul perfect. Schitati intregul an, de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie, ca si cum nu ar exista nici un fel de limitari. Ce anume ati schimba, incepand de azi, arata efemeride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.