Rostirea cuvintelor cu voce tare este o metoda eficienta de memorare, sustin cercetatorii de la Universitatea din Montreal, Canada, intr-un studiu publicat in Consciousness and Cognition.

Expertii au inclus in cercetare 44 de studenti, care au fost rugati sa citeasca de pe un ecran o serie de cuvinte din aceeasi familie lexicala. Pentru a le testa memoria, participantii au fost rugati sa faca patru experimente. Sa repete cuvintele in cap, sa le pronunte in tacere doar miscandu-si buzele, sa le pronunte cu voce tare privind ecranul si apoi sa le pronunte cu voce tare adresandu-se si celorlalti.

Specialistii recomanda: invata cu voce tare

Rezultatele au aratat o diferenta clara atunci cand participantii s-au adresat cu voce tare interlocutorilor. In schimb, atunci cand au repetat cuvintele in cap si nu au facut nicio miscare cu buzele, acesta a fost modul cel mai putin bun in ceea ce priveste stocarea informatiilor. Simpla repetare, insotita de rostirea cu voce tare a cuvintelor, creeaza o legatura senzomotorie ce imbunatateste capacitatea de a memora informatiile, noteaza bzi.

Daca vom repeta cu voce tare, acest lucru va fi benefic pentru memoria noastra, insa este pentru prima data cand un studiu demonstreaza acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.