Cap Limpede

Utile

Cum sa gandesti ca un geniu! Vezi trucurile lui Einstein pe care le folosea la rezolvarea problemelor!

Din cugetarile lui Einstein stim cam ce i se parea mai important atunci cand rezolva probleme. Tehnicile pe care le folosea instinctiv pentru a nu se conforma regulilor pot fi aplicate de oricine. Procedand la fel ca el, pana si cei cu o inteligenta mai modesta pot gandi in maniera lui Einstein. Procesul consta din patru pasi de baza.

Identificarea corecta a problemei

Nici chiar Einstein nu ar fi gasit solutia unei probleme incorect definite! Trebuie ca problema sa fie abordabila, sa permita solutii imaginative diferite de asteptarile dumneavoastra initiale. Problemele imposibil de abordat au atat de multe restrictii incat ar putea fi rezolvate doar prin asumarea unor sarcini imposibile. O problema dezarmanta ar fi: „Vreau sa zbor dand din brate asa cum dau pasarile din aripi.” O problema abordabila accepta care te face sa-ti desprinzi picioarele de la sol. O problema bine pusa largeste aria optiunilor. E nevoie sa petreci mai mult timp pentru a identifica bine problema, mai ales daca solutiile par evidente.

Spargerea tiparelor

Einstein a obtinut cele mai mari succese atunci cand a fost dispus sa ia in considerare orice idee, mai ales pe cele aparent ridicole. Iesirea din tipare te desprinde de rutina, generand idei noi, pe care spiritul practic te impiedica, de obicei, sa le iei in considerare.

incalcarea regulilor

incalcarea regulilor este o modalitate deliberata si orientata pentru a gasi solutii. Daca nu ai putut gasi o solutie printre variantele acceptabile, atunci trebuie sa le examinezi pe cele aparent imposibile – iar pentru asta, trebuie sa incalci niste reguli.

Elaborarea solutiei

Einstein a muncit ani de zile inainte de a putea transforma relativitatea intr-o teorie folositoare. Marile rezolvari rareori par importante in momentul conceperii. Comparate cu ideile deja existente, chiar si cele mai revolutionare realizari par inferioare. Pentru a ajunge de la o idee la o rezolvare deosebita, trebuie sa te abtii de la aprecieri, sa ceri ajutorul altora si sa faci greseli!

Einstein avea talentul innascut de a folosi aceste tehnici si ne-a schimbat lumea. A folosit o problema abordabila. S-a jucat cu notiuni neobisnuite. A incalcat o regula clara. Apoi a lucrat pe baza ideii aparute prin incalcarea regulilor pana cand a transformat-o intr-o solutie superioara. Abordand problemele in acelasi mod, prin exercitiu si tu poti gasi cele mai bune solutii pentru depasirea obstacolelor cu care te confrunti.

Sursa: Secretele

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-99150").on("click", function(){ $(".com-click-id-99150").show(); $(".disqus-thread-99150").show(); $(".com-but-99150").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});