Sarbii au impartasit si cu noi secretul celui mai puternic ou de Paste cu care poti castiga intrecerea cu oricine la ciocnit ouale.

Dincolo de faptul ca puterea oului depinde de soiul gainilor, de hrana pe care o primesc si de iarba pe care o ciugulesc, sute de oameni vin in Mokrin sa cumpere oua de la localnicii deveniti celebri prin concursul lor, pentru ca cei mai multi castigatori de aici sunt.

‘Taria oului se poate testa ciocanind oul incet de dinte, dar nu de proteza dentara. Cunoscatorii spun ca fiecare ou produce un anumit sunet. Apoi, depinde de tehnica de ciocnire a oualor: se ciocneste doar in varf, prin lovituri fine, repetate. Niciodata nu ciocnim ouale puternic ca sa le spargem dintr-o singura lovitura. Cine procedeaza altfel este descalificat din concurs”, a detaliat Lazar Manoilovici, consul general al Republicii Serbia in Romania.

La Campionatul mondial de ciocnit oua vopsite, care va avea loc duminica la Mokrin, langa Kikinda, fiecare concurent se prezinta cu un singur ou. In concurs intra si peste o mie de oameni care au auzit de faima intrecerii pana departe: Brazilia, Canada, Marea Britanie, Germania, Austria si tarile din jur.

Prin acest concurs, sarbii isi promoveaza traditiile si atractiile turistice din zona de la frontiera cu judetul Timis.

Juriul Campionatului de ciocnit oua desemneaza un singur castigator, care va primi o diploma si premii oferite de sponsori.

Romanii care doresc sa participe la concurs pot trece granita prin punctele de frontiera timisene Lunga-Nakovo si Valcani-Vrbita.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.