Acasă Life Cum ne influenteaza casatoria sistemul imunitar?

Cum ne influenteaza casatoria sistemul imunitar?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sintagma cu sufletul pereche incepe sa prinda contur. Nu degeaba se spune ca pe masura ce anii de casatorie sau de relatie se inmultesc, incepem sa semanam atat fizic, cat si in ceea ce priveste ticurile, cu cel de langa noi. Un nou studiu arata ca asemanarile merg chiar mai departe, ajungand chiar la nivel celular.

Cei care coabiteaza si cresc un copil impreuna ajung sa aiba sisteme imunitare extrem de asemanatoare, inclusiv cu cel al copilului. Sistemul imunitar poate fi numit autobiografia fiecaruia dintre noi, fiind modelat nu doar de gene, dar si de mediul in care traim, de dieta, stil de viata si infectiile avute de-al lungul timpului, care au dus la formarea de anticorpi, informeaza ziare.com, care citeaza Medical Daily. Inclusiv stresul si anxietatea ne schimba sistemul imunitar.

Sistemul imunitar este definit mai mult de mediul in care traim decat de gene, a aratat studiul. In cadrul cercetarii realizate in parteneriat de oameni de stiinta din Belgia si din Marea Britanie au fost tinuti sub observatie, timp de trei ani, 670 de oameni cu varste cuprinse intre doi si 86 de ani. S-a observat ca persoanele care locuiau in aceeasi casa, in general casatorite, aveau sisteme imunitare extrem de asemanatoare.

Se ajunge in aceasta situatie deoarece coabitarea inseamna, de obicei, acelasi program de somn, obisnuinte asemanatoare in ceea ce priveste alimentatia, expunerea la aceiasi agenti patogeni sau poluare, aceleasi virusuri (luate de la unul la altul) si schimbul de bacterii bune si rele, in urma sarutului. S-a observat ca pana si flora microbiana de la nivelul stomacului si intestinelor e asemanatoare. Iar aparitia copilului determina schimbari la nivelul sistemului imunitar la ambii parteneri – parinti. Privarea de somn, stresul, schimbarile in dieta, toate au impact.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos