Acasă Sanatate Cum ne imbolnavim! Vezi astrograma care dezvaluie predispozitiile medicale! Ce rol are...

Cum ne imbolnavim! Vezi astrograma care dezvaluie predispozitiile medicale! Ce rol are stima de sine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Pe langa starea vremii, unul din cele mai abordate subiecte in conversatie sunt durerile noastre cele de toate zilele. si nu facem aici vorbire de persoanele ipohondre, care exagereaza sau chiar isi inventeaza probleme ca sa atraga atentia asupra lor si sa-si traga energie prin urechile ascultatorilor. Punem accentul pe subrezirea integritatii corporale, care ne indica fie ca gresim pe undeva, fie ca nu facem ce ar trebui sa facem. Tratam astfel disconfortul fizic ca pe un blocaj energetic, ca pe un punct terminus in care se localizeaza gandirea negativa, lipsa de decizie, de vointa sau de actiune, scrie valeriupanoiu.

in astrologie se cunosc cele doua case de boala, care sunt a 6-a si a 12-a. Pana sa ajungem acolo, predispozitiile medicale incep in astrograma chiar de la casa 1, considerata casa sanatatii. Corpul fizic, modul in care il punem in miscare si temperamentul sunt simbolizate in astrologie prin Ascendent. Trasaturile fizice, vitalitatea si starea generala de sanatate sunt influntate de Stapanul hartii, deci de planeta cea mai importanta din astrograma, nimeni alta decat planeta are guverneaza Ascendentul. Pentru cei cu Ascedentul in Berbec – Marte, Ascendent in Taur – Venus, Ascendent in Gemeni – Mercur, Ascendent in Rac – Luna, Ascendent in Leu – Soarele, Ascendent in Fecioara – Mercur, Ascendent in Balanta – Venus, Ascendent in Scorpion – Marte, Ascendent in Sagetator – Jupiter, Ascendent in Capricorn – Saturn, Ascendent in Varsator – Saturn, Ascendent in Pesti – Jupiter.

Casa in care se afla Stapanul hartii devine astfel o cheie a sanatatii, indicand remediile pentru functionarea optima a organismului nostru din punct de vedere anatomic si fiziologic. Este primul loc din harta unde cautam cauza tulburarilor fizice, identificand zona unde gresim sau unde nu facem. Abia pe urma, trecand de acest punct, mergem pe firul altor cauze medicale, care in ultima instanta sunt tot mentale, urmarind convingerile sau programele negative care ne reduc corpul la incapacitate. Somatizarea nu se traduce neaparat prin suferinta si durere. Pe lista semnelor de afectare mentala, emotionala si, in final, fizica, se inscriu orice fluctuatie a bioritmului si a tonusului, starea de oboseala, lipsa de motivatie, simptomele nesustinute de un diagnostic medical, precum si modificarile vizibile de greutate (ingrasat excesiv sau slabit ingrijorator), de dispozitie sau chiar de culoare (a pielii, a ochilor).

Cauzele slabirii vitalitatii si trusa cu remedii de prim ajutor pentru recuperare:

Stapanul hartii in casa 1
Cauza slabiciunilor trupesti o reprezinta lipsa deciziilor! Nativul probabil oscileaza intre doua capete fara sa se hotarasca, face compromisuri si nu-si foloseste vointa. Suferinta fizica indica faptul ca a iesit de pe directia sa de viata si ca face ce spun altii, nu-si asculta vocea interioara, se lasa influentat, merge pe drumul lor. Frica de ce confruntare, de respingere sau de discreditare tine durerea in corp. Nativul inseamna ca nu-si asuma rolul de deschizator de drumuri, ofilindu-se din lipsa de curaj. Orice amanare, orice incapatanare impotriva propriilor interese si orice rezistenta la actiune dau semnale in planul fizic. Ori de cate ori nu actioneaza ca sa-i protejeze ori sa nu-i supere pe altii, reuseste contraperformanta de a-i supara pe toti si de a-si atrage boala in corp. Deciziile ferme, impunerea vointei, infruntarea obstacolelor in locul evitarii, iesirea din situatiile duale si de compromis reprezinta primele cai de interventie. Pe principiul ‘Ca sa faci pace, e nevoie de un razboi!’, nativul nu reuseste sa-si indrepte viata si nici sanatatea pana nu ia situatiile pe care le blocheaza singur pe cont propriu, punandu-i pe ceilalti in fata faptului implinit, prin lovituri de forta si initiative ferme, hotorate, fara sa priveasca inapoi si fara sa tina cont de asteptarile celorlalti.

Stapanul hartii in casa a 2-a
Stima de sine este primul popas in explorarea oricarei afectiuni medicale. De asemenea, santatea fizica este puternic influentata de sanatatea financiara. Lipsa banilor sau frica de saracie, daca nu chiar frica zilei de maine conduc la somatizare. De asemenea se investigheaza orice urma de suferinta provocata de o pierdere, aceasta fiind o frica predominanta – ce a avut nativul si a pierdut: o suma de bani, o persoana, un loc de munca etc. De asemenea, proasta gestionare a timpului ajunge sa dea peste cap ceasul biologic; probabil e ceva ce nu termina la timp, complacandu-se in atasamente de care nu se desparte. Remediile: increderea in sine, constientizarea valorii personale, vindecarea relatiei cu banii si cu timpul, renuntarea la confortul prin care nativul s-a obisnuit mai mult cu raul decat cu binele, explorarea atasamentelor si lucrul asupra lor.

Stapanul hartii in casa a 3-a
Abuzurile la nivelul chakrei gatului sunt un factor determinant al somatizarilor. Gandirea negativa prelungita, concomitent cu folosirea unor cuvinte de joasa vibratie, in special la adresa altora, prin barfa si discreditare, reverbereaza in corpul fizic. Reversul medaliei este reprimarea, lipsa de deschidere a nativului si evitarea unor subiecte pe care le considera sensibile. Interesul pentru viata altora il face sa-si imprastie energia in exterior. De asemenea, lipsa de directie si de orizont, refuzul de a invata, plafonarea intelectuala sau orgoliul mental (al celui care are intotdeauna dreptate sau le stie pe toate) actioneaza asupra trupului. Dualitatea, indecizia si orice situatii duble de viata se simt in corpul fizic. Remedii: centrarea pe sine, renuntarea la preocuparea fata de ce este in exterior, acceptarea deciziilor si punctelor de vedere ale altora, flexibilitatea, mobilitatea, studiile, renuntarea la convingeri, judecati si prejudecati, renuntarea la a se compara cu altii.

Stapanul hartii in casa a 4-a
Cauzele somatizarii e bine sa fie cautate mai intai la nivel emotional. Sufletul e posibil sa nu se simta in largul sau, nativul ori nu si-a adunat sufletul de pe unde l-a lasat, ori se gandeste obsesiv la ceva ce si-ar fi dorit sa se intample altfel, ori a ramas blocat intr-un eveniment care l-a marcat. Vindecarea relatiei cu parintii si a relatiilor de familie, in general, respectarea locului fata de fiecare om din viata sa reprezinta directii majore de imbunatatire a starii generale de sanatate. Nativul sufera daca nu-si gaseste locul, daca nu se simte bine in propria casa, daca nu se simte protejat, daca nu are parte de stabilitate, siguranta si confort. Schimbarile si lipsa de rutina il destabilizeaza. De asemenea, nativul ar trebui sa-si exploreze tendinta de a se implica excesiv in viata membrilor familei sau in cea a colegilor/clientilor si de a-i sufoca prin daruire sau printr-o grija deplasata. Constientizarea atasamentelor fata de parinti, copii, casa, obiecte, tabieturi sunt remedii principale. Nativul trebuie sa inteleaga ca viata parintilor, a sotului sau a copiilor nu e viata sa si ca el are propria viata, in loc sa o traiasca pe a lor.

Stapanul hartii in casa a 5-a
Problemele de sanatate pot aparea ca urmare a fricilor de expunere sociala, mai ales a fricii de judecata. Nativul este posibil sa somatizeze o critica excesiva si sa traverseze o perioada in care simte ca nu se poate exprima din cauza ca cineva il face mai mic decat este. Ori de cate ori valoarea personala este pusa la indoiala, iar nativul accepta compromsuri sau se complace in pozitii de inferioritate, corpul il atentioneaza. A trai pentru altii, a renunta la sine pentru persoana iubita sau pentru copii, a renunta la placeri sau la hobbyuri inseamna a aduce boala in corp. Nativul nu are voie sa stea prea mult in pozitia a 2-a in viata altuia, cu atat mai putin in propria viata. Timpul liber, hobbyurile, iesrea la rampa, scena, talentele, compania doar a oamenilor care il apeciaza si ii vad valoarea, locul intai in propria viata aduc reechilbrarea pe toate planurile, inclusiv fizic.

Stapanul hartii in casa a 6-a
Convingerile si rigiditatea mentala sunt principalii factori care-l tin prizonier pe acest nativ. in primul rand, el poate gresi dandu-si valoare numai in functie de contributia la viata altora. Poate exista orgoliul de indispensabil, nativul adoptand un comportament prin care ii face pe ceilalti dependenti de el, fara el fiindu-le greu sa se descurce singuri sau sa le fie la fel de bine. Remediul este sa-i invete pe ceilalti sa pescuiasca, nu sa prinda pestele in locul lor, sa le faca mancarea si sa le si mestece. Aceasta tentatie apare dintr-o stima de sine scazuta, ceea ce-l face pe nativ sa faca lucrurile in locul altora in loc sa le dea incredere ca pot si singuri. Autocritica, autoinvinovatiea, sentimentul ca nu e destul, ca ar fi putut intotdeauna mai mult, ca nu merita tot ce e mai bun sau ca nu merita sa fie iubit apar ca semne in corp. Remediile sunt: iesirea din rolul de servitor, vindecarea orgoliului de indispensabil, cresterea stimei de sine, renutarea la a demonstra ca e puternic, ca duce oricat si ca poate mult mai mult decat altii (ceea ce il poate tine si in orgoliul omului bolnav: atrage si mentine in corp boli grele, ca sa-si confirme programul ca el e in stare).

Stapanul hartii in casa a 7-a
Primele aspecte de cercetat sunt agresivitatea si luptele personale. Poate nativul depune foarte mult efort intr-o actiune, mergand de fapt impotriva curentului sau batand la usi inchise. De asemenea, tulburari fizice apar cand exista lipsa de cooperare sau dificultati relationale, fie cu partenerul de viata, fie cu un asociat sau cu un client. Rana de nedreptate poate conduce la afectiuni severe, lectia aferenta fiind cea a iertarii si a aceptarii unei pierderi. Frica de a nu fi respins se somatizeaza aproape fara exceptii. De asemenea, nativul e posibil sa aiba de suferit ori de cate ori ia totul asupra sa, nu se consulta, ii pune pe altii in fata faptului implinit. Remediile sunt: acceptarea principiului usurintei, renuntarea la lupta acolo unde este evident ca lucrurile nu vin usor si nu sunt pentru el, starea de armonie, colaborarea, medierea conflictelor, implicarea altora in decizii si actiuni, nevoia de a se baza pe altii, renuntarea la rolul de justitiar si de avocat al poporului, la nevoia de a avea dreptate si de a le spune celorlalti cum sa-si traiasca viata, de a-i ajuta fara sa i se ceara.

Citeste mai mult aici