Acasă Sanatate Cum iti distruge frigul pielea si deterioreaza parul! Ce este de facut?

Cum iti distruge frigul pielea si deterioreaza parul! Ce este de facut?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Efectele temperaturilor negative asupra tenului si parului nostru se fac simtite imediat in sezonul de iarna, iar in lipsa unui tratament adecvat pot aparea efecte iremediabile. Pentru a le intarzia aparitia sau pentru a le diminua impactul negativ, iata cateva informatii utile despre modalitate in care actioneaza frigul asupra pielii si parului nostru.

Majoritatea femeilor se confrunta adesea cu efectele adeverse ale conditiilor meteorologice calde asupra parului sau pielii. Ceea ce multe persoane nu realizeaza este faptul ca vremea de iarna poate fi la fel de daunatoare. De exemplu, aerul rece si uscat poate dauna cuticulelor firului de par, astfel incat acestea nu isi pastreaza aspectul neted. Parul isi pierde hidratarea, astfel explicandu-se de ce multor femei li se usuca excesiv parul iarna.
Uscarea si ruperea parului care apar odata cu vremea de iarna au si un dezavantaj major asupra culorii parului, sporind deteriorarea acesteia, mai ales daca ai un par tratat cu coloranti. Multe femei descopera cu stupoare cum culoarea parului lor isi pierde din intensitate imediat ce apare frigul, ceea ce poate fi extrem de frustrant.
Chirurgul plastician Arthur W. Perry afirma in urma cercetarilor sale urmatoarele aspecte: „In timpul iernii, temperaturile si umiditatea pot spori drastic uscarea pielii. Umiditatea sub 30% exercita o serie de efecte secundare neplacute la nivelul pielii, in special in cazul buzelor si mainilor, mai ales daca ai peste 50 de ani. In lunile de iarna, umiditatea scazuta usuca pielea si sapunurile dure indeparteaza uleiurile naturale produse de aceasta. Pe masura ce inaintam in varsta, capacitatea noastra de a produce uleiuri de protectie naturale (sebum) scade remarcabil.

sursa: RADOR