Acasă Life Cum cureti masina de spalat!? Vezi ingredientul banal care o face ca...

Cum cureti masina de spalat!? Vezi ingredientul banal care o face ca noua!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Masinile de spalat dau o serie de probleme in zilele noastre din mai multe motive. Pe de o parte utilizarea de detergenti de proasta calitate, utilizarea unor programe de spalare rapida care nu dizolva detergentul in timp util dar si lipsa de intretinere… Aici te putem ajuta sa scapi de mirosul acela neplacut al apei care se scurge. Acest tratament aplicat masinii de spalat o va ajuta sa dea hainelor acel miros de proaspat la finalul programului de spalare. Ca sa ai mereu haine imaculate trebuie ca, din cand in cand, sa cureti si interiorul masinii de spalat. Cum faci asta?

1. Incepe din exterior: sterge butoanele de la masina de spalat, rezervorul pentru detergent si manerul usii cu o carpa imbibata in apa cu otet.

2. Porneste masina de spalat la cel mai lung program si cea mai inalta temperatura.

Citeste si:

3. In recipientul de detergent sau direct in tambur adauga un litru de otet sau acid citric (dizolvat anterior). Optional poti sa adaugi si bicarbonat.

4. Da drumul programului de spalare si lasa-l sa-si faca tura. Cand a terminat deschide usa masinii, las-o asa cateva minute apoi mai porneste o data programul de clatire.

5. Mai ramane sa cureti bine filtrul, la fel cum ai facut-o cu butoanele si treaba e gata.

Daca te ingrijorezi ca hainele tale vor mirosi a otet nu e cazul sa-ti bati capul. Masina clateste destul de bine, iar la acea temperatura si mirosul va disparea. Obisnuieste-te sa lasi usa de la masina de spalat deschisa intre doua spalari.

sursa: onlinereport.ro, autor: Madalina Mihailescu