Bebelusii sunt cel mai pretios dar pe care-l pot primi parintii. A ramane gravida este o experienta uimitoare pentru toate femeile care doresc sa fie mame si conceperea de gemeni este cea mai mare bucurie din viata lor. A da nastere unui copil este unul dintre principalele scopuri de viata pentru fiecare femeie.

Conceptia gemenilor este un proces imprevizibil – spre deosebire de modul natural, sansele de a concepe gemeni cu ajutorul anumitor tratamente medicale este mai mare. Cu toate acestea, exista cateva moduri naturale de a concepe gemeni si va vom arata tot ce trebuie sa faceti.

Formarea naturala a gemenilor

Majoritatea gemenilor sunt fraterni, ceea ce inseamna ca sunt conceputi atunci cand doua oua eliberate in timpul ovulatiei se dezvolta separat. In unele cazuri, oul se imparte in doua in tipul procesului, creand gemeni identici.

Cum se pot creste sansele de a concepe gemeni

Exista mai multe moduri naturale prin care puteti creste sansele de a avea gemeni, desi cei mai multi factori sunt in afara controlului personal. Istoria familiala a conceperii de gemeni, etnia si varsta joaca de asemenea un rol. Femeile afro-americane au mai multe sanse de a obtine gemeni si sunt de asemenea, mult mai multe sanse au femeile in varsta. Unele studii sugereaza ca avand peste 30 de ani creste sansele de a concepe gemeni.

Femeile care au o varsta mai inaintata au sanse mai mari de a concepe gemeni, dar au si un risc mai mare de avort spontan. Potrivit expertilor, cresterea consumului de produse lactate si de igname, leguma inrudita cu cartofii dulci, poate creste sansele de a ramane gravida cu gemeni. Un sat din Nigeria are cea mai mare rata de gemeni din lume, iar oamenii de stiinta cred ca este din cauza unui compus gasit in saruri de yama, care cauzeaza hiper-stimularea ovarelor si care cauzeaza eliberarea unui numar mare de oua in timpul ovulatiei.

Potrivit unui studiu, femeile care alapteaza atunci cand incearca sa conceapa au sanse de noua ori mai mari de a obtine gemeni. Unii experti sugereaza sa incerci sa concepi dupa administrarea pastilelor contraceptive. Pastilele contraceptive afecteaza echilibrul hormonal din organism – de indata ce le opriti, corpul poate incepe sa secrete o cantitate mai mare de hormoni pe cont propriu, ducand la eliberarea mai multor oua in timpul ovulatiei.

Sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.