Acasă Life Dezvoltare Personala Cei mai multi dintre noi subestimam ce putem realiza in 10 ani!...

Cei mai multi dintre noi subestimam ce putem realiza in 10 ani! Citeste asta pentru a scapa de regrete!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oricine poate sa-si atinga obiectivele personale atata timp cat lucram pentru acestea cu diligenta. Este in natura umana sa dorim rezultate rapide, de aici provine si obiceiul obisnuit de a supraestima ceea ce se poate face intr-un an si de a subestima ceea ce poate aduce in realitate in zece ani. Imbunatatirile zilnice va pot asigura doar un mic succes, dar cand vine vorba sa priviti lucrurile in ansamblul lor peste cativa ani, succesul este exponential.

Obiectivele trebuie planificate intr-un mod care sa poata fi realizat cu resursele si timpul disponibil. Fa-ti timp pentru a pregati un plan pe termen mediu cu mici planuri pe termen scurt mai putin ambitioase, dar care sa contribuie la realizarea planului pe termen lung. Astfel, luand lucrurile pas cu pas, nu vei fi afectat de tintele ratate si vei putea sa-ti aduni iar fortele si sa o iei de la capat.

Motivele pentru care majoritatea oamenilor subestimeaza ceea ce pot face in zece ani:

S-ar putea sa constati ca nu esti suficient de increzator in abilitatile tale de a obtine un nivel ridicat de succes cand vine vorba de planul pe zece ani si astfel ai putea sa-ti stabilesti o tinta mai mica. Nivelul real de realizare ar putea fi de doua trei ori mai mare decat ceea ce ti-ai propus initial, ceea ce inseamna ca vei pierde multe posibilitati.

Standardele sociale din jurul nostru, pe masura ce crestem, joaca un rol semnificativ in limitarea potentialului nostru. Societatea poate fi impotriva unui nivel ridicat de succes, facandu-te sa-ti incetinesti obiectivele pentru a se impotrivi. De asemenea, conditionarea psihologica poate determina o persoana sa creada ca nu poate atinge un anumit nivel, deoarece atat de multe realizari sunt doar pentru anumiti oameni si nu pentru ei.

Familiaritatea cu mediul inconjurator te poate impiedica sa cauti terenuri noi. Refuzul de a parasi zona de confort i-a impiedicat pe foarte multi oameni sa cunoasca succesul real de care erau capabili.

Pentru a corecta aceasta tendinta negativa si pentru a realiza ceea ce cesti de fapt capabil, ar trebui sa faci urmatoarele:

1. Este important sa fii neinfricat de pozitiv. Gandurile negative produc ganduri marunte, impunand “imposibilul” in viata ta. Gandeste-te la oportunitatile nelimitate si imbratiseaza provocarile.

2. Vizualizeaza fara restrictii. Lipsa de inventivitate ii tine in loc pe oameni, nu lipsa resurselor. Imagineaza-ti resursele in viitor, in loc sa fii blocat in perioada actuala sau pe termen scurt.