Acasă Stirile zilei Tech Cum afli daca ai calculatorul urmarit de la distanta!

Cum afli daca ai calculatorul urmarit de la distanta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intreaga ta activitate pe calculator poate fi urmarita de la distanta cu ajutorul unor programe speciale greu de identificat! Dar cum ne putem da seama daca suntem spionati?

Specialistii iti explica pas cu pas cum se instaleaza astfel de programe – spion! Stii ca unele tipuri de programe – spion inregistreaza apasarile de taste si informatiile, pe care le tastezi pe site-uri in cautarile tale?

Ar mai trebui sa stii ca nu numai sefii, administratorul de retea sau prietenul/prietena geloasa pot sa-ti instaleze programe – spion! Poti sa ti le instalezi si tu singur fara nici macar sa stii ce faci.

De exemplu: De cate ori ai dat download la jocuri gratuite?

Poti sa „iei” un virus – spion care sa fie ascuns intr-un joc gratuit, un economizor de ecran sau un cursor animat.

Cum iti dai seama daca ai sau nu un program – spion in computer?

Ai noi bare de instrumente, linkuri sau preferinte, pe care nu tu le-ai adaugat la browserul web, asta in cazul in care vorbim de un PC.

Atunci cand pagina de pornire, indicatorul mouse-ului sau cautarea programului se modifica in mod neasteptat.

Atunci cand daca tastezi adresa unui anumit site in browserul Web, ajungi la un site complet diferit.

Daca vezi ferestre pop-up publicitare, chiar si atunci cand computerul nu este conectat la Internet.

O alta schimbare care arata ca esti „virusat”, computerul executa mult mai incet decat de obicei comenzile pe care i le dai.
Astea sunt situatiile in care poti sa-ti dai seama ca esti „virusat”, pentru ca de multe ori nu exista semne ca ai avea un program – spion.

Daca suspectezi ca ai in computer asa ceva, incearca sa scanezi rapid calculatorul cu programul de scanare de siguranta Windows Live OneCare, te mai sfatuiesc cei de la Microsoft.

Specialistii in domeniu mai spun ca administratorul sau adminul iti pot instala din start astfel de programe si desi nu „prea este legala”, practica este des intalnita in companii.

Sursa: incont.ro

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos