Acasă Stirile zilei Stiinta Cum a scapat omenirea de o noua era glaciara! Adevarul din spatele...

Cum a scapat omenirea de o noua era glaciara! Adevarul din spatele puterii geologice

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii germani de la Institutul Potsdam pentru Cercetarea Impactului asupra Mediului au analizat cele opt ere glaciare care au avut loc in ultimii 800.000 de ani ​​pentru a veni cu noi date din perioadele de timp in care mari parti ale lumii erau acoperite cu gheata. Studiul, publicat in revista Nature, intareste argumentul ca activitatea umana a condus planeta intr-o noua era geologica, cunoscut sub numele de epoca Antropocen.

Studiul recent a aratat, prin simulari, ca oamenii au pierdut o epoca de gheata chiar inainte de revolutia industriala si, probabil, au amanat-o pe urmatoarea cu cel putin 50.000 de ani. Cercetatorii au subliniat faptul ca din cauza cantitatii mari de dioxid de carbon pompat in atmosfera in ultimele doua secole, „probabilitatea de a avea o era glaciara in urmatorii 100.000 de ani este redusa”.

Cel mai important lucru este faptul ca ni s-a revelat faptul ca acum avem o putere geologica. Putem schimba secventa naturala a evenimentelor pentru zeci de mii de ani”, a declarat Andrey Ganopolski, cercetator in cadul Institutului Potsdam, noteaza ecology.

Unul dintre cei mai importanti factori care declanseaza o epoca glaciara este asa-numita „excentricitate” de pe orbita Pamantului. Orbita Pamantului in jurul Soarelui este o elipsa, astfel incat cantitatea de lumina care ajunge la noi variaza. In cazul in care Pamantul este in cel mai indepartat punct fata de Soare, lipsa de caldura si acumularea de gheata ar putea da startul la o era glaciara, insa activitatea umana a reusit sa atenueze acest lucru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos