Acasă Stirile zilei Stiinta CULOAREA OCHILOR poate spune multe despre tine! Ce deschidere ai catre UNIVERS!

CULOAREA OCHILOR poate spune multe despre tine! Ce deschidere ai catre UNIVERS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Culoarea ochilor tai iti spune exact ce personalitate si ce deschidere ai catre univers, ochii fiind o fereastra a corpului uman.

Am venit pe lume cu aceste “camere de luat vederi” extraordinare care transforma fotonii de lumina in imagini tridimensionale. Multi oameni nici macar nu realizeaza cat de norocosi sunt ca au ochi si ca pot vedea, mai ales ca la nivel mondial 39 de milioane de oameni sunt orbi, iar de 6 ori mai multe persoane au probleme de vedere. Asa ca, daca acum poti citi acest articol, fii recunoscator si considera-te binecuvantat ca poti vedea.

Dincolo de miracolele biologice, ochii au reprezentat o sursa de inspiratie pentru cercetatorii din toate domeniile. Va prezentam in continuare cateva dintre descoperirile lor.

Ochi inchisi la culoare vs ochi deschisi la culoare

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Pittsburg, femeile cu ochii deschisi la culoare nasc mai usor decat cele cu ochii inchisi la culoare. Tot ei au descoperit ca persoanele cu ochii deschisi la culoare au nevoie de mai mult alcool pentru a se imbata, decat cei cu ochii inchisi la culoare. De vina este melanina, pigmentul care da culoare ochilor. Cu cat este mai multa, cu atat ochii sunt mai inchisi la culoare, si cu atat persoana respectiva este mai sensibila la alcool.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO!

Citeste caplimpede