Acasă Stirile zilei Social CSM face praf Legea salarizarii propusa de Olguta. Se cere presedintelui Iohannis...

CSM face praf Legea salarizarii propusa de Olguta. Se cere presedintelui Iohannis retrimiterea in Parlament!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu vede cu ochi buni Legea salarizarii propusa de Olguta Vasilescu si a decis luni sesizarea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, in vederea retrimiterii legii in Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente.

CSM este de parere ca ar trebui analizate amendamentele privind diferentele de salarizare dintre judecatorii de la judecatorii si cei de la tribunale, aceleasi diferente dintre procurorii de la parchetele de langa aceste instante, dar si modul de salarizare a unora dintre angajatii auxiliari din cadrul instantelor si parchetelor, au adaugat sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, CSM mai cere si analizarea amendamentelor privind diferentele salariale dintre judecatorii si procurorii de pe acelasi palier.

Vineri, sectiile unite ale ICCJ au constatat ca nu sunt intrunite conditiile pentru sesizarea CCR pentru eventuale elemente de neconstitutionalitate ale legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Proiectul legii salarizarii unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri in plenul Camerei Deputatilor, cu amendamente. AGERPRES