Acasă Timp liber Auto Ai masina inmatriculata in Bulgaria? Citeste ce a decis guvernul…

Ai masina inmatriculata in Bulgaria? Citeste ce a decis guvernul…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul de la Sofia pregateste masuri radicale pentru posesorii de autoturisme cu numere de Bulgaria care nu au incheiate asigurari de tip RCA. Intr-o incercare de a limita pagubele platite de fondul de garantie, Ministerul Bulgar de Interne a cerut anularea automata a inmatricularii autoturismelor ce nu au RCA.
In ultimii ani peste 100 de mii de automobile ce circula in Romania, Moldova si Grecia au fost inamatriculate in Bulgaria. Proprietarii insa de regula evita sa se deplaseze anual la sud de Dunare pentru a-si reinnoi raspunderea civila auto.
Cand se produce un accident de circulatie pagubele sunt platite de fondul de garantie mentinut de companiile bulgare de asigurari.

In acest scop fondul de garantie va verifica periodic automobilele cu asigurare obligatorie expirata, va trimite informatia respectiva Politiei Rutiere ce va anuala inmatricularea, arata jurnalul.ro.
Proprietarii straini vor putea evita problemele reinnoind la timp asigurarea respectiva. Pentru a-i inlesni companiile de asigurari vor introduce contractarea on-line de polite RCA si Casco. Inmatricularea va fi reinnoita intr-un mod automat dupa ce proprietarul achita RCA.
Sursa: RRA