Acasă Politic Criza refugiatilor domina agenda publica! Vezi temele ascunse care ne vor afecta...

Criza refugiatilor domina agenda publica! Vezi temele ascunse care ne vor afecta libertatea si viitorul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Criza imigrantilor este sintagma cea mai folosita in presa nationala si la nivel european, dar se pare ca acest subiect ar putea bine mersi sa fie doar o perdea de fum care sa mascheze adevaratele teme care ne-ar schimba viitorul.

Discutiile pe tema refugiatilor, despre identitatea si religia acestora, precum si despre eventuala moschee ce se va construi la Bucuresti, par sa nu se mai termine. Alimentate de politicieni direct interesati, dezbaterile iau uneori accente grotesti. Nicio arma nu este exclusa in razboiul manipularii: de la inducerea fricii, pana la sentimentalizarea excesiva.

Desi aceste subiecte domina agenda romanilor, in realitate se intampla lucruri foarte grave, care trec neobservate din cauza perdelii de fum numita „refugiati”. Aceasta, desi niciun refugiat nu a ajuns in Romania, scrie ActiveNews.

1) Miercuri a fost adoptata, de catre Camera Deputatilor, legea „Big Brother”. In forma ei actuala, aceasta permite „organelor de urmarire penala, organelor de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale si instantelor sa aiba acces rapid la datele de identificare ale clientilor operatorilor de telecomunicatii”. Cu autorizarea judecatorului, furnizorii trebuie sa puna la dispozitia organelor datele romanilor, in maxim 48 de ore. Datele noastre vor putea ramane in sistem intre trei si cinci ani! Legea asteapta acum doar semnatura presedintelui Klaus Iohannis.

2) Armata americana acopera cazurile de pedofilie din Afganistan. Celebrul cotidian New York Times publica, acum trei zile, un material extrem de compromitator despre US Army, in care mai multi ofiteri marturisesc ca esaloanele superioare le-au cerut sa nu faca in nimic in privinta cazurilor in care autoritati afgane sunt prinse abuzand sexual minori.

Practic, in Afganistan barbatii in functie de conducere au obiceiul de a abuza minori, in special, baieti, pentru a-si arata importanta sociala. Acestia ii aduc pe copii chiar sub nasul soldatilor americani, care asista nepunticiosi la maltratarea acestor suflete. Raspunsul sefilor US Army: „Nu ne bagam in cultura locala”.

3) Scaderea la un nivel fara precedent a relatiilor israeliano-americane. Rusia si Israel au convenit sa colaboreze in razboiul din Siria, peste capul Statelor Unite. Intr-un fapt fara precedent, americanii au fost ignorati de catre aliatul lor istoric, Israel, care discuta cu Rusia, tara considerata amenintare pentru siguranta Statelor Unite.

4) Rosia Montana. Canadienii de la Gabriel Resources au primit inca o veste proasta: avizul de mediu pentru PUZ zona industriala Rosia Montana a fost suspendat!Avizul de mediu a fost emis de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu (ARPM Sibiu) in luna martie, 2011. Hotararea privind suspendarea are efecte chiar din momentul pronuntarii, iar recursul nu suspenda efectele sentintei – actul ramane suspendat pana la solutionarea unui eventual recurs de catre Curtea de Apel Bacau. In acest moment, Planul Urbanistic Zonal care reglementeaza zona industriala, fara avizul de mediu aferent nu produce niciun fel de efecte juridice. Prin urmare, nici proceduri subsecvente intemeiate pe acest act, precum obtinerea acordului de mediu si emiterea autorizatiei de construire nu se pot desfasura in mod legal.

5) Barack Obama, musulman. Intr-o interpelare de la un miting cu sustinatorii sai, Donald Trump a fost intrebat ce are de gand sa faca in legatura cu faptul ca actualul presedinte SUA, Barack Obama, este musulman. Surprinzator sau nu, Trump nu a negat si i-a raspuns alegatorului ca dupa alegerea sa in functie: „Se va ocupa si de asta”.

De asemenea s-a asternut tacerea despre:

Dosarul Microsoft

Dosarul EADS

Dosarul de evaziune fiscala al lui Adrian Sarbu

Dosarul Schweighofer Holzindustrie

Adevarul despre doborarea avionului MH17 deasupra Ucrainei

Dosarul lui Mircea Basescu

Legea 217/2015, „antilegionara”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos