Acasă Politic Cristian Tudor Popescu pune punctul pe i: „Renate Weber si Dorneanu sunt...

Cristian Tudor Popescu pune punctul pe i: „Renate Weber si Dorneanu sunt eroii trambitei propagandistice a Rusiei”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a scos in evidenta, vineri, faptul ca atat Renate Weber cat si Valer Dorneanu sunt foarte apreciati de propaganda de la Kremlin. CCR, la sesizarea Avocatului Poporului, a declarat ca amenzile din perioada de urgenta sunt neconstitutionale.

„Sputnik este principala trambita propagandistica a Rusiei putiniste pentru spatiul est-european romano-moldovean. Doamna este o adevarata eroina a acestei reviste. Impreuna cu cine? Impreuna cu domnul Dorneanu. Astea sunt fapte. Nu m-ati auzit pe mine cu teorii ale conspiratiei, nu-mi plac, sunt altii care le rasnesc de dimineata pana seara. Dar acestea sunt fapte.

Doamna aceasta care a facut sesizarea la CCR, aceasta doamna este cea care declara urmatoarele in 2018 in calitate de europarlametantar roman:`Cu Statele Unite este o alta poveste, stiu ca sunt partenerul nostru strategic, dar nu prea inteleg ce inseamna asta. Sa dam bani in nestire pentru industria de armanent americana? Inteleg ca ne apara de rusi, dar asta se intampla pentru ca noi i-am starnit pe rusi cu instalarea scutului. Apropo, este defensiv scutul asta?’

Dansa reproduce propaganda sovietica la litera in aceasta exprimare. D0mnul Dorneanu a fost declarat de aceeasi publicatie personalitatea anului 2019 in Romania”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Eu am stat, am respectat, mi-au sarit creierii din cap si aia care si-au batut joc de autoritati, care au plimbat pestele ca animal de companie, aia sunt acelasi lucru cu mine. Asta e mesajul transmis de CCR.

Nu ati auzit pe nimeni sa spuna sa facem imunizare de turma, ca avem gena dacica. Remarc atitudinea domnului Raed Arafat, am probleme in legatura cu cazul Colectiv, a avut in aceasta perioada o atitudine foarte corecta si profesionista. Nu tine seama de politica celor care il sustin, e sustinut din rasputeri de PSD, l-a dorit seful intregii afaceri.

Hai domnule sa ne relaxam , daca mor, mor, nu se mai poate, sa se duca pe strazi. Zicem ca oricum mureau. Uneori as fi tentat sa dam drumul, hai domnule sa dam drumul”, a mai spus CTP.

Renate Weber, trimisa de ALDE in fruntea Avocatului Poporului, a cerut joi o „amnistie” in cazul amenzilor, dupa decizia CCR.

„Noi i-am sfatuit de la bun inceput pe cei care au fost amendati sa conteste amenzile la instante, pentru ca aceasta este calea fireasca de urmat. Pe de alta parte, ma gandesc acum ca, avand in vedere ca sunt vreo 300.000 de astfel de amenzi, o asociatie a grefierilor spunea ca au primit deja vreo suta de mii de plangeri, ma gandesc, pur si simplu, ca sufocam instantele de judecata si atunci poate ca Guvernul va veni cu o formula, nu stiu daca amnistie sau de alt tip, dar prin care sa anuleze toate aceste amenzi, pentru ca multi poate nu le-au contestat ca nici nu au stiut, sunt oameni in varsta, cu putina scoala si fara resurse materiale, dar care s-au trezit cu niste amenzi uriase si sa nu stea oamenii cu teama ca le pot fi luate, nu stiu, casele, acareturile din casa, ar fi pacat. Eu sper sa vedem o astfel de actiune din partea Guvernului”, a afirmat Weber, pentru Agerpres.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonantei de Urgenta a Guvernului prin care se reglementeaza cuantumul amenzilor pe perioada starii de urgenta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos