Acasă Sanatate Alexandru Rafila avertizeaza: Atentie, manusile pot purta la fel de multe virusuri...

Alexandru Rafila avertizeaza: Atentie, manusile pot purta la fel de multe virusuri si mizerie ca si mainile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Apa si sapunul sunt mult mai folositoare decat manusile. Inclusiv in trenuri. Profesorul Alexandru Rafila atrage din nou atentia ca manusile pot purta la fel de multe virusuri si mizerie ca si mainile. Masca, in schimb, trebuie folosita in anumite situatii.

„Masca nu este recomandat sa fie folosita pe strada. Sigur, o folosim pe strada daca gasim o zona aglomerata. Dar altfel, masca, conform recomandarilor, trebuie purtata doar in spatii inchise si in mijloace de transport in comun.

Nu trebuie neaparat sa utilizam masca daca mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc si intersectia noastra cu alte persoane este de foarte scurta durata si nu este foarte apropiata”, spune Rafila.

Medicul a spus ca, din punctul sau de vedere, manusile nu trebuie sa fie obligatorii.

„Este suficient ca in trenuri sa existe sapun si apa in spatiile de toaleta. in fiecare vagon se pot instala doua dispensere cu substanta dezinfectanta si cred ca este absolut suficient, impreuna cu curatenia si dezinfectia vagoanelor care trebuie facuta inainte de urcarea pasagerilor pentru ca manusile nu sunt recomandate nici macar de OMS pentru ca ele, asa cum discutam, creeaza acest fals sentiment de siguranta. Depinde cat le purtam.

Atingerea fetei cu manusile care sunt murdare, sunt contaminate este la fel de periculoasa ca si atingerea fetei cu mainile murdare”, a explicat Alexandru Rafila.